HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten WinkelW'tjes

 

BEKROONDE FILM ‘DE STERKSTE MAN VAN NEDERLAND’ UIT OP DVD

vanaf 24 januari verkrijgbaar

 

Vanaf 24 januari 2012 is de telefilm ‘ De Sterkste Man van Nederland’ verkrijgbaar op dvd. Deze leuke familiefilm heeft inmiddels tal van internationale prijzen gewonnen, waaronder in India een Golden Elephant voor beste scenario, in Berlijn een Prix Europa 2011 en maakte de film deel uit van de officiële selectie van het Berlinale 2011.

‘De Sterkste Man Van Nederland’, geregisseerd door Mark de Cloe, was vorig jaar op televisie te zien en trok op de vroege avond bijna een half miljoen kijkers. De film is geproduceerd door NL Film in samenwerking met de KRO. Het scenario werd geschreven door Maarten Lebens en Pieter Bart Korthuis.

De film gaat over de twaalfjarigeLuuk. Hij heeft altijd gedacht dat zijn vader de Sterkste Man van de Wereld is. Zijn moeder Dorien, die hem in haareentje heeft opgevoed, kon hem daar in zijn jongste jaren de prachtigste verhalen over vertellen. Tijdens een bezoek aan een lokale Sterkste Mancompetitie ontmoet hij een deelnemer René Doornbos. De jongen en de Sterke Man raken bevriend. WanneerLuuk op foto’s ziet dat de inmiddels kale René vroeger net als hijzelf rood haar bleek te hebben, wordt zijn vermoeden bevestigd. René moet zijn vader zijn. Als Dorien erachter komt dat Luuk zijn vader gevonden denkt te hebben, biechtze de waarheid op: Luuk komt uit een buisje.

Producent NL Film is onder andere bekend van ‘Vrijland’, ‘SpangaS, ‘Foeksia de Miniheks’, ‘In Therapie’ en ‘Penoza’. Mark deCloe regisseerde eerder films als ‘ Het Leven Uit een Dag’ en ‘Shocking Blue’. Deze film is gemaakt in het kader van het Telefilm project 2011 en kwam tot stand met steun van het CoBo-fonds.

 

Op 26 januari wordt de eerste dvd van ‘De Sterkste Man van Nederland’ door hoofdrolspeler Bas vanProoijen (Luuk) uitgereikt aan Nederlands sterkste man, Jarno Harms, die ook in de film te zien is. Deze uitreiking vindt plaats om 15:00 uur bij sportschool Medico Vision, Olympisch Stadion in Amsterdam.

 

Bridge Entertainment
Speelduur: 90 minuten
Taal: Nederlands
Leeftijd: AL
EAN 8717344747394, € 12,99.
Direct bestellen bij Bol.com

 

MAIL & WIN

Wil jij kans maken op deze nieuwe DVD? Stuur dan een berichtje met je naam en adres naar de redactie o.v.v. De sterkste man van Nederland. Insturen kan tot 31 januari as.
 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 


 

 

© 2004 - 2018 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright