HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten WinkelW'tjes
 


 

 

Efteling viert jaar lang feest rond 60-jarig jubileum

In 2012 bestaat de Efteling 60 jaar. Wat in 1952 begon als een Sprookjesbos met 10 Sprookjes is inmiddels uitgegroeid tot het derde attractiepark van Europa met eigen verblijfsaccommodaties, een golfbaan, media- en theaterproducties en zelfs een hele ‘imaginaire’ wereld buiten de parkgrenzen. Uiteraard laat de Efteling dit bijzondere jubileum niet geruisloos voorbijgaan.  Vrijwel elke maand in 2012 vindt er iets bijzonders plaats. Van de openingen van Polles Keuken, Aquanura en De Nieuwe Kleren van de Keizer, tot de première van de eerste eigen bioscoopfilm. En van een jubileumboek met bijbehorende documentaire tot de lancering van een geheel nieuw merk; de Efteling kijkt in 2012 behalve terug op 60 jaar sprookjes, ook zeker vooruit naar de toekomst.

 

Eén van de bijzondere gebeurtenissen in 2012 is de lancering van een geheel nieuw merk: Jokie. Jokie is weliswaar geboren in de attractie Carnaval Festival (1984), maar in 2012 gaat Jokie als echte ontdekkingsreiziger op pad. Vanaf het voorjaar gaat hij in een televisieserie en boekjes ook de wereld buiten de Efteling verkennen. Het jubileumjaar gaat vervolgens verder met iets heel anders: de bijzondere opening van het volledig gethematiseerde pannenkoekenrestaurant Polles Keuken.

 

31 mei 2012 is de daadwerkelijke verjaardag van de Efteling. Op 1 juni zal als bijzonder kado aan alle Efteling gasten voor het eerst de sensationele watershow Aquanura aan het publiek getoond worden. Aquanura is de grootste fonteinenshow van Europa waarbij elementen als water, vuur, muziek en licht centraal staan. Later in het jubileumjaar, bij de start van de Winter Efteling, wordt een nieuw sprookje aan het sprookjesbos toegevoegd: De Nieuwe Kleren van de Keizer.

 

Maak kans op 'Meer sprookjes van de Efteling'!

In samenwerking met de Efteling en Uitgeverij Ploegsma mag PeuterPlace drie kinderen blij maken met het prachtige sprookjesboek 'Meer sprookjes van de Efteling' t.w.v. € 24,95.

Wil jij kans maken? Beantwoord de volgende vraag:
Wat is jouw favoriete sprookje in het Sprookjebos van de Efteling?

Stuur je antwoord naar eftelingsprookjes(@)peuterplace.nl. Vergeet niet om je naam en adres erbij te vermelden. Insturen kan tot en met 1 maart as.

Meer prijsvragen

 

 

Zie ook: Sprookjesboom De Film

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2018 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright