HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten WinkelW'tjes Kids DVD

 

Het grote Carry Slee Voorleesboek

illustratieparade van twintig jaar Carry Slee

 

Vrijdag 1 oktober jl. heeft Carry Slee tijdens de presentatie van Het grote Carry Slee Voorleesboek uit handen van de burgemeester van Bergen een koninklijke onderscheiding ontvangen. Carry Slee is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Een kroon op haar twintigjarig jublileum als schrijver.

Carry Slee begon haar schrijverscarrière met De klas van Rik en Roosje, dat alweer twintig jaar geleden voor het eerst is verschenen. Dagmar Stam maakte er de kleurrijke illustraties bij. De jaren daarna volgden nog veel meer voorleesboeken van dit succesvolle duo. Vele kinderen groeiden op met de verhalen over Rik en Roosje, Iris en Michiel en de Kinderen van de Grote Beer. Later ging Carry ook met andere illustratoren samenwerken, onder wie Philip Hopman, Thé Tjong- Khing, Alice Hoogstad, Harmen van Straaten, Alex de Wolf en Noëlle Smit.

 

Speciaal voor de Kinderboekenweek, waarin het beeld in boeken centraal staat, zijn nu de leukste voorleesverhalen voor kinderen van 4 tot 8 jaar uit het oeuvre van Carry Slee gebundeld. Bij de verhalen zijn de oorspronkelijke illustraties opgenomen.

Carry Slee
FMB Uitgevers
ISBN 9789049924225, prijs: € 12,95.
Direct bestellen bij Bol.com

 

 

 

 

Meer van Carry Slee

Bram en Ollie - Buurvrouw Mopperkont en haar hondje Kakkie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2018 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright