HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten WinkelW'tjes
 


Mol en de levende dingen

Het eerste Turkse kinderboek in het Nederlands!

 

Op een dag zien de dorpelingen voetstappen in de sneeuw die opvallen door hun gelijkmatigheid. Ook de negentienjarige Mol, die deze bijnaam kreeg omdat hij voortdurend op zoek is naar schatten in het afval, erdoor gefascineerd. Mol is een jongetje met veel verbeelding. Hij ziet de schoonheid in kapotte, versleten dingen en brengt ze opnieuw tot leven in zijn fantasie.

De bijzondere voetstappen leiden naar een al jaren leegstaand huis. In het oude huis is Simri komen wonen, de jongste erfgenaam van de oorspronkelijke eigenaren. Hij wint de harten van de mensen, maar dat duurt niet lang. Als Hoofd Gemeentelijke Parken en Tuinen verandert hij het kleine stadje in een zielloos en perfect symmetrisch geordend plaatsje. Toch worden Mol en Simri vrienden.. 

Mol en de levende dingen is een prachtig kinderboek over het ontdekken van jezelf en je plaats in de wereld. Een ontroerend verhaal over vriendschap en over de schoonheid van 'kleine dingen' in het leven om ons heen.

 

Mol en de levende dingen is een kerntitel tijdens de Kinderboekenweek 2012. (groep 7 en 8)

 

Sevin Ak
Manteau
ISBN 9789022327876, prijs € 15,95.
Direct bestellen bij Bol.com.

 

Over de auteur
Sevin Ak is de meest bekende en bejubelde kinderboekenauteur in Turkije. Haar boeken werden intussen in vele talen vertaald. Ak ontving ook verschillende literaire prijzen. In 2012 werd ze genomineerd voor de Hans Christian Andersen Award.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2018 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright