HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten WinkelW'tjes


     
 

Cadeautjes voor Juf, Meester of iemand anders…

Praktische en creatieve tips ingezonden door ouders voor ouders. Zie ook hun tips voor traktaties, verjaardag, knutselen of overige tips!

 
 
Beker met handafdruk Placemat
Glazen vaas met namen en verse bloemen Potje met plant en zaadjes
Handdoek (zelfbeschilderd) Potje met sierzout
Jampotvaas met papieren bloem Potje zelfgemaakte aardbeienjam
Ketting van rietjes Quilt
Lunchbox (zelf ontworpen) Schort met kookboek
Zelfgebakken koekjes in trommel Voorleesboek
Klok met tekening Wijnrekje
Medaille  
Memobord met persoonlijke magneetjes Leuke boeken voor de juf
Omgekeerd vriendenboekje De juf
Werkblad printen vriendenboekje juf Handenarbeid met peuters
Werkblad printen zelfgemaakt receptenboekje Schminken en verkleden
  Kunst voor kleintjes
Knutselwerkjes Valentijnsdag  
 

 

 

 

 
     
 

 

ZELFGEBAKKEN KOEKJES IN BESCHILDERDE TROMMEL

Koekjes bakken met je kindje. Deze koekjes doe je in een houten trommeltje, die je kindje heeft beschilderd. Evt een handje op de deksel laten stempelen.

Groetjes Ingrid Roos

 

Terug naar boven

 
 

 

POTJE MET SIERZOUT

1 leeg jampotje
zout (goedkoop)
stoepkrijt
leeg bakje

Begin met in een bakje met zout en neem een gekleurde stoepkrijt (bv. blauw). Wrijf met de stoepkrijt over de zout tot je kleur mooi vind. Doe dit dan in een jampotje.

Weer zout in een bakje met een andere kleur stoepkrijt. Roer zolang tot je de kleur mooi vind. Doe dit ook in de jampot over de andere kleur. Ga zo door tot het jampotje vol is.

Deksel erop en mooi stukje stof erover met een elastiek. Hang er een kaartje aan(hoef niet), dan weet diegene die het krijgt wie het heeft gemaakt.

Als je stof pakt probeer er een kleur bij te doen die er bij past.Dit maakt het helemaal af. Leuk idee voor de juf of voor een kinderfeestje te maken.

Pien Keunen, Gemert

Terug naar boven

 
 

 

HANDDOEK (zelfbeschilderd)

Een handdoek met alle handjes van de kinderen met daar de namen onder gezet. Dit kun je met speciale textielverf doen die je in een hobbywinkel koopt.

Ingrid Smetsers, Wijshagen (België)

 

 
 

 

POTJE MET PLANT EN ZAADJES

Cadeautje van mijn kinderen aan de juf toen ze weg ging: Vergeet-me-nietje (plant) uit het tuincentrum in zelf beschilderd potje met een zakje Vergeet-me-nietje zaadjes. Een kaartje met Bedankt voor alles en eens kijken of u ze ook zo groot kunt maken,. Hetzelfde eens gedaan met een tomatenplantje met zaadjes. Leuk inpakken in folie je hebt een heel goedkoop maar lief cadeautje!!

Tamara Bakker, Heerhugowaard

Terug naar boven

 
 

 

KLOK MET TEKENING

Er zijn in huishoudwarenzaken of Ikea goedkope klokken te koop (onder de €3 a €4,00!). Ik liet dan mijn zonen op de wijzerplaat tekenen en/of kleuren.
Soms moet even de voorzijde (plastic kap) van de klok even verwijderd worden. Die kan later teruggeplaatst worden.
Wel oppassen met de wijzers. Ik zette de wijzers b.v. op 12uur en liet de kinderen zover mogelijk tekenen, om daarna de wijzers op half 6 te zetten. Zodat ze bovenaan e.v nog wat konden zetten.
Nu jaren later hangt de klok nog op school in de klas!

Anita Döderlein, Leidschendam

Terug naar boven

 
 

 

WIJNREKJE
 
Benodigdheden:
Wijnrekje
Stiften of verf
 
Laatst lagen simpele houten wijnrekjes voor 0,10 eurocent bij de koopjeshoek bij Ikea. Deze kunnen de kinderen eenvoudig zelf met stift versieren of verven. Een leuk cadeautje voor een jarige wijnliefhebber.

Roos uit Tilburg

Terug naar boven

 
 

 

Sheryl Peters

Omdat ik al drie jaar klassenouder ben, verzin ik vaak cadeautjes die we tezamen kunnen geven voor een leuk bedrag.


GLAZEN VAAS MET NAMEN EN BLOEMEN

Dit jaar heb ik een vaas gekocht (konische vaas). Daarop heb ik alle namen van de kinderen in de klas met glasverf geschreven. De ouders heb ik de "opdracht" gegeven om op de dag zelf voor de juf een roos of een bloemetje mee te nemen zodat de vaas mooi gevuld naar huis gaat. De juf heeft een leuk cadeau gehad en de kids hebben toch allemaal zelf iets kunnen geven.

 

QUILT

Vorig jaar heb ik een quilt gemaakt. Was wel erg veel werk. Ik heb lapjes stof verzameld / gekocht. Op elk lapje heb ik de kinderen met verf er een voet- of handafdruk op laten zetten en daaronder de naam van het kind geschreven. Het is een heel mooi gekleurd wandkleed geworden dat je ook als een quilt kunt gebruiken.

 

 

SCHORT MET KOOKBOEK

Voor een andere juf heb ik een schort gemaakt. Op dat schort hebben de kids wederom met verf handafdrukjes geplaatst. (dit deed ik in de klas, in overleg met de juf die dan even iets anders gaat doen). Ik heb hun namen er weer onder geschreven. Alle ouders gaf ik een briefje mee met het verzoek om het lievelingsgerecht van het kind op te schrijven compleet met de ingrediënten en de bereidwijze. Van alle gegevens heb ik een boekje gemaakt. Elk kind had zijn eigen bladzijde waar zijn of haar gerecht op stond, met een tekening die over eten gaat. Er stond heel vaak macaroni en friet in, maar toch allemaal op een andere manier klaargemaakt. Leuk voor de juf om te zien wat de kids lekker vinden en hoe ze het eten.
Een gekleurde voorkant met daarop de tekst kookboek van de Tettertrompetjes (naam van de klas) of iets dergelijks. Twee pollepels erbij en het is klaar. Je houdt het schort open in het midden leg je het kookboek. Knoop dit dicht en laat de pollepels er aan de zijkant uitsteken. Voila.
Deze cadeaus kun je natuurlijk ook los van elkaar geven.

Sheryl PetersWERKBLAD VOOR EEN ZELFGEMAAKT RECEPTENBOEKJE

Aan de hand van het bovenstaande idee van Sheryl ben ik als klassenouder aan de slag gegaan. Ik heb voor alle kinderen een standaard werkblad gemaakt en uitgedeeld. Hierop konden ze gericht, met hulp van mama of papa, het recept op invullen, collages maken of tekenen, en een pasfotootje bij konden plakken. De ingeleverde pagina's deden we insteekhoesjes in een ringband. Wanneer je een ringband gebruikt met een insteekhoes op de cover, kun je er bijvoorbeeld een leuke tekening inschuiven.

Het resultaat was echt prachtig! Iemand was heel creatief geweest een pastarecept: een collage van foto's versierd met echte spaghetti, erg leuk!

Voor de mensen die het handig vinden, of ideeën voor een eigen ontwerp willen opdoen, is het werkblad hier te downloaden.

Conny Bais

 

 

HET OMGEKEERDE VRIENDENBOEK

Wederom heb ik alle ouders een briefje gegeven. Daarop stonden een aantal vragen zoals ze in een vriendenboekje staan maar dan omgekeerd. Deze keer moesten de kinderen niet hun gegevens invullen maar wat ze van de juf dachten, bv. Hoe gaat de juf naar school? Wat is haar lievelingseten? Heeft ze kinderen? Wat doet ze in haar vrije tijd? Je zal verbaasd zijn wat voor antwoorden dat de kinderen geven. Dit alles heb ik weer gebundeld in een boekje.

Sheryl Peters


 

WERKBLAD VRIENDENBOEKJE VOOR JUF

Voor de tweede juf van de klas waarvan ik klassenouder was maakten we gebruik van dit leuke idee van Sheryl. Ook hiervoor heb ik een standaard werkblad gemaakt, met wat vragen waarop de meest grappige antwoorden op kwamen!! Het werkblad voor het omgekeerde vriendenboekje is hier te downloaden.

Conny Bais

 

VRIENDENBOEKJE 2

Op jullie website hebben we vanuit onze Peuter Ouder Raad een omgekeerd vriendenboekje voor de juf gezien.
Wij willen'm eigenlijk traditioneel maken voor onze juffen voor de sluiting van onze speelzaal.

Er is nu een ' gewone ' versie gemaakt en i.v.m. de distributie naar de kinderen willen we vragen of deze - des al niet tijdelijk of permanent op jullie site erbij gezet mag worden.

Klik hier om het werkblad te downloaden.

Eline Stockschen

 

Terug naar boven

 
 

 

KETTING VAN RIETJES
 
Benodigdheden:
Touw
Gekleurde rietjes
Schaar
 
Knip de rietjes in stukjes en rijg ze aan een touw. Maak kettingen van verschillende lengtes en je krijgt een leuk effect.
 
Roos uit Tilburg

 

 
 

 

MEMOBORD MET PERSOONLIJKE MAGNEETJES

Een magnetisch memobord kopen en crinkle-materiaal. Je maakt dan een tekening, bijv. van jezelf en dit wordt later in de oven gedaan. Het materiaal is dan gekrompen tot een paar centimeter.
Koop magnetisch tape (bij Action) en plak het er achter. Klaar zijn je persoonlijke magneetjes.
 
Mandy

Terug naar boven

 
 

 

PLACEMAT

Op A3 formaat een collage maken van foto's en tekeningen of teksten en daarbij de naam van het kind die het heeft gemaakt. Je kunt dit met meerdere kinderen maken, of je maakt een collage van 1 kind.
Daarna lamineer je de collage, bijvoorbeeld bij de kantoorboekhandel. De placemat kan gebruikt worden bij het eten of als bureaubladonderlegger.
 
Mandy

Terug naar boven

 
 

 

JAMPOT VAAS MET PAPIEREN BLOEM

Laat je kind een jampot of bierflesje beschilderen. Knip een bloem en laat ze hierop restjes papier plakken. Plak de bloem op een rietje en zet hem in het beschilderde potje.
Altijd een succes.
 
Wendy den Heijer, Breda

 

 
 

 

MEDAILLE

Een waxinelichtje meerdere keren inknippen tot de bodem, dit plat slaan en een papiertje op de bodem plakken met een tekening of wens. Lintje eraan en de juf of meester heeft een mooie medaille.
 
Mandy

 

 
 

 

VOORLEESBOEK

Geef een voorleesboek cadeau. Het budget op de speelzaal of opvang is toch al zo klein. Dit is een nuttig cadeau.

M. Bunk, Assen

Terug naar boven

 
 

 

POTJE ZELFGEMAAKTE AARDBEIENJAM

Wij hebben in onze tuin heel veel aardbeien. Tegen het einde van het schooljaar mogen de kinderen met speciale verf voor glas een bokaal versieren en dan maken wij aardbeienjam.
Tot nog toe kregen wij daar enkel leuke reacties bij.


Fam. Vanheuverbeke, Vilvoorde (Be)

 
 

 

BEKER MET HANDAFDRUK

In een winkel een witte mok gekocht met verfmateriaal (Kruidvat). Schilderen, 24 uur laten drogen, afbakken in de oven en klaar is de zelfbeschilderde beker.
Behalve een mooie tekening erop schilderen is het ook heel leuk om een verf-handafdrukje door je kind op de mok te laten zetten. Erg leuk om te doen en leuk om cadeau te geven!

Janet Sandbrink-Groeneveld, Amersfoort

Terug naar boven

 

Terug naar: Overzicht ingezonden tips

 

 


Terug naar boven

 
   
 
HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog Forum

 

   
© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright