HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog Forum

 

 

 

 

 


 

BRIDGE ENTERTAINMENT GROUP presenteert op DVD de nog steeds razend populaire avontuurtjes van…


PAULUS DE BOSKABOUTER en DE FABELTJESKRANTVerkrijgbaar vanaf 3 april 2007

De Fabeltjeskrant
De Fabeltjeskrant werd voor het eerst uitgezonden in 1968, als vervanging voor Pipo de Clown. Toen men door de 30 bruikbare fabels van de Franse 17e eeuwse schrijver De la Fontaine, bedenker van de bekende fabels als “De Raaf en de Vos”, heen was, werd besloten door te gaan met zelf bedachte fabels. Door in de springen op de actualiteit vormden de personages spiegels van onze samenleving. Men zag Meneer de Uil als een synoniem voor Joop den Uyl (de ‘uil’ is een toevallige over-eenkomst). Momfer de Mol was de oude man die vroeger in de mijnen van Limburg had gewerkt (vandaar zijn gekuch) en met Juffrouw Ooievaar, die nooit bij haar voornaam genoemd wenste te worden, kon iedereen die ‘van adel’ was zich identificeren. Ook de gebroeders Ed en Willem Bever, de harde werkers uit de serie, waren zeer populair. Zo werden alle lagen van de bevolking belicht.

De serie ontpopte zich tot het best bekeken TV-programma van die tijd. Het aantal kijkers lag tussen de één en twee miljoen per dag en overtrof hiermee de toen nog gigantische oplagen van welke Nederlandse krant ook. In 1969 won de serie de Televizierring en in 1970 een Edison voor de beste liedjeselpee.

Na een korte stop beleefde de serie in 1985 haar comeback met nieuwe afleveringen. Deze werden gesponsord door UNICEF en later zelfs door NOVIB en het rijk. Het Derde Wereld- en asielzoekersprobleem werd belicht door de komst van uitheemse dieren naar het Dierenbos zoals Zaza Zebra en Chico Lama.

De populariteit van De Fabeltjeskrant is nog steeds ongekend groot. Ook in 2007 staan veel activiteiten rondom De Fabeltjeskrant geplanned. Zo zal Z@ppelin vanaf mei gedurende honderd werkdagen iedere dag een aflevering van De Fabeltjeskrant uitzenden. Vanaf september maken Meneer de Uil, Zoef de Haas, Truus de Mier en al die andere razend populaire karakters inclusief nieuwkomer Fatima de Poes, hun opwachting in de Musical De Fabeltjeskrant. De première is 30 september in Theater aan de Parade in Den Bosch.

3 april 2007 brengt Bridge Entertainment Group 4 DVD’s van De Fabeltjeskrant uit:

Iedere DVD bevat 15 verhaaltjes met in de hoofdrollen alle bekende Fabeltjeskrant karakters.

Taal: Nederlands – Beeldformaat: 4 x 3 – Audio: Dolby Digital 2.0 – Speelduur: ± 75 min.

Paulus de Boskabouter
Ook de avontuurtjes van Paulus de Boskabouter spreken nog steeds tot de verbeelding. De eerste Paulus de Boskabouter strip van schrijver en illustrator Jean Dulieu (pseudoniem van Jan van Oort | 1921-2006) verscheen in 1946 in het Vrije Volk. Het was het begin van een Paulus de Boskabouter zegetocht.

3 april 2007 brengt Bridge Entertainment Group 2 DVD’s van Paulus de Boskabouter uit:

Iedere DVD bevat 15 verhaaltjes met Paulus de Boskabouter in de absolute hoofdrol.

Taal: Nederlands – Beeldformaat: 4 x 3 – Audio: Dolby Digital 2.0 – Speelduur: ± 75 min.

 

April 2007 - Actie: Win één van deze 6 DVD's!

Winnaars
M. Veerman (Almere), B. Nijkamp (Kampen), C. Mateo-Sels (Grammeno, B), Lodewijks (Waspik), L. van Leest (Wormerveer), G. Naus (Deurne).

Gefeliciteerd! De DVD's worden binnenkort aan u toegestuurd!

 

 

 

 

 

 


 
Win 1 van deze 6 CD's

 

 


 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright