HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog Forum
 

 

Het Huis van Anubis - De vijf en de toorn van Balor

vanaf 9 maart op DVD

 

In de TV Special De Vijf en de Toorn van Balor worden de vijf  Anubis-bewoners teruggezonden naar de tijd van de Kelten. Dit gebeurd wanneer  Anastacia in een museum een Keltische armband omdoet. Cerunnos, god van de Kelten, heeft hen geroepen om de jonge Taran te redden. Omdat voorspeld is dat Taran de nieuwe koning zal worden, wil Balor - interim-koning en donkere druïde - de jongen offeren.  De Vijf doen er alles aan om Taran te helpen en gaan op zoek naar de Steen van Fal, een magische steen die ergens in de burcht van Balor verborgen is. Zal het hen lukken om deze steen op tijd te vinden…?


Inhoud DVD
Wanneer Anastacia in een museum een torque ‘past’, worden de vijf teruggekatapulteerd naar de tijd van de Kelten. Cernunnos,  god der Kelten, heeft hen geroepen  om Taran te redden van Balor, interim-koning der Kelten en druïde van het donkerste soort. Die wil zich, onder het mom van een “levensnoodzakelijk offer”, van de jongen ontdoen omdat de plaatselijke ziener hem heeft voorspeld dat Taran de nieuwe koning zal worden.

De vijf weten het offer te verhinderen, maar komen samen met Taran in de kerker van Balor terecht. De enige manier waarop Taran zijn aanspraak op de troon hard kan maken is door de Steen van Fal aan te raken, de magische steen die een schreeuw geeft als de rechtmatige koning hem aanraakt. De Steen bevindt zich in de burcht van Balor, maar niemand weet waar.

Samen met De Vijf gaat Taran op zoek. Ondertussen doet Balor er alles aan om hun missie te saboteren. Maar uiteindelijk slagen ze er in de Steen van Fal te vinden en Balor van de troon te stoten. Taran wordt koning en Cernunnos stuurt de vijf terug naar het museum, maar net voordat Anastacia de torque omdoet, zodat er ogenschijnlijk niets is gebeurd. Of toch?


De serie
Het Huis Anubis is al vanaf 2006 vier seizoenen lang te zien op Nickelodeon en in de nieuwe reeks, vanaf seizoen 5, gaat het verhaal verder met  een verbouwd huis en nieuwe bewoners; Sterre, Anastacia, Marcel, Pim en Raphael. Deze vijf nieuwe bewoners zijn De Vijf van het Magische Zwaard en beschikken allemaal over een overgevoelig zintuig. De Vijf blijken de uitverkorenen te zijn om het kwaad te bestrijden. De spannende mysteries gaan door in seizoen 6 dat vanaf 14 maart 2011 op Nickelodeon wordt uitgezonden. 

 

DVD
Speelduur ca. 40 minuten
EAN: 5414233138990, prijs: € 10,99.
Direct bestellen bij Bol.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright