HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen   TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten WinkelW'tjes Forum
 Brendan & The Secret of Kells

vanaf 17 november verkrijgbaar op DVD

 

Brendan & The Secret of Kells is een bijzondere animatiefilm van regisseur Tomm Moore, waarin vijandige Vikings, een heidense slangengod, een woudgeest, een zonderling meisje en veel meer het pad kruisen van de 12-jarige weesjongen Brendan in zijn triomfantelijke tocht om meester illustrator te worden en een waardevol boek af te maken. Na een première op het KLIK! Amsterdam Animatie Festival en een bescheiden release in de filmtheaters is dit sprookje, waarin werkelijkheid en verbeelding één worden. 
Ierland, 9de Eeuw Brendan, een opgewekte en goedlachse weesjongen van 12 leeft in de abdij van Kells dat verscholen ligt in een verlaten groene vallei. Hij wordt er streng opgevoed door zijn oom, de abt Cellach, die de abdij met ijzeren hand leidt. Op een dag ontmoet hij de oude broeder Aidan. Deze ietwat vreemde man is een meester in het illustreren en houdt een buitengewoon, nog onvoltooid boek in bewaring. Enthousiast en begeesterd door deze ontmoeting laat Brendan zich meeslepen door de lokroep van de creativiteit en verbeelding. Hij heeft slechts nog één doel voor ogen: zelf meester illustrator worden en het waardevolle boek van Kells afwerken. Hij weet uiteindelijk te ontsnappen aan de sterke greep van zijn oom en waagt zich buiten de muren van Kells.  

In de omringende wouden staan hem talloze gevaren en avonturen te wachten en riskeert hij zelfs de dood. Met de hulp van een 12-jarig zonderling meisje zal hij zijn grootste angsten trotseren. Vijandige Vikings, een heidense slangengod en een woudgeest kruisen het pad van Brendan tijdens zijn schrikbarende en triomfantelijke tocht naar verbeelding.


Kijkwijzer:

Technische gegevens
Speelduur: 75 minuten
Taal: Nederlands / Vlaams, Frans, Engels. -
Prijs: € 6,99.
Direct bestellen bij Bol.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   
© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright