HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog
   

     
 


Boeken over opvoeding, zwangerschap, relaties en zelfhulpboeken

 

 
 

Als vaders doen wat moeders willen
Brigadier oversteekmoeder
Buikgevoel & Babypraat
Dat is mijn moeder niet!
De peuterjaren
De grenzeloze generatie
Ga buiten spelen!
Help! EHBO bij kinderen
Het Mama Masterplan
Het raadsel intelligentie
How2talk2kids
Ieder kind heeft zijn grenzen nodig
Ik ook van jullie!
Jongen - meisje: zoek de verschillen
Kinderzin Schouderklopjes

Krijg nou tieten!
Lastminutemama's
Leer uw kind luisteren zonder schreeuwen of slaan
Mam, je wordt oma
Men's Health: Vaderbijbel voor echte mannen
Moeders vertellen
Nee!

Opvoeden is kinderspel
Opvoeden vanuit het Hart
Peuterpuberteit
Roze ouders (homoseksueel ouderschap)
Schilderen op School
Slapen, eten en luisteren
Slow Kids (nieuw)
Vet man, zo'n baby!
Wat een geweldig kind!
Wat je peuter vertelt
Zo krijg je een nog leuker kind!
Zo word je Supermama in 7 stappen

YOGA EN MEDITATIE
Spelenderwijs: inzichten en technieken
Uit de mallemolen
Yoga voor peuters en kleuters

 

 

 


Boeken voor en over papa
Boeken voor en over mama

Het grote overblijfboek

(prenten)boeken over
lichaam en gebit(sverzorging)
Pesten en anders zijn
rouwverwerking & verlies
Seksuele opvoeding/voorlichting (prenten)boeken
zelfvertrouwen


(zelfhulp)boeken

vanaf 6 jaar
Ik kan het niet - faalangst
Weet jij wat autisme is?
Eerst jij, dan ik! - Etiquette voor kinderen

 

vanaf 10 jaar
Autisme en ik
Dood
(mijn boek over verdriet en verder gaan)
Bijzonder druk (mijn boek over ADHD)
Pesten

 

BABY Invulboek voor ouders

Wat word je groot!

DVD: Babypower: ontwikkeling van baby's

 

 

 
 

 

 

Aan alle gescheiden Ouders

Elk jaar krijgen 70.000 thuiswonende kinderen te horen dat hun ouders gaan scheiden. Soms gaat het goed, vaak ook niet. Dat kan anders. En van wie kun je dat nou beter leren dan van kinderen zelf?
Marsha Pinedo, oprichter van Villa Pinedo – dé online community voor kinderen met gescheiden ouders –neemt je in dit boek dat zij samen met Petra Vollinga schreef aan de hand.

In Aan alle gescheiden ouders laat Marsha de kinderen zelf aan het woord, in persoonlijke verhalen die elke ouder zullen raken: wat zij meemaken, voelen en denken. Op een indringende manier openen deze kinderen je de ogen, aangevuld met tips en adviezen van deskundigen en oefeningen waar je meteen iets mee kunt. Zodat jouw kind later kan zeggen: ‘Mijn ouders? Die zijn echt goed gescheiden.’
Kindertherapeute Marsha Pinedo is oprichtster van Villa Pinedo, de stichting voor kinderen met gescheiden ouders. Uit eerste hand (namelijk die van de kinderen zelf) krijgt ze de meest eerlijke verhalen te horen. Petra Vollinga is schrijver en journalist. Sinds 2007 is ze zelf co-ouder. Eerder schreef ze Het grote co-ouder (doe)boek.

Marsha Pinedo en Petra Vollinga
Uitvoering: paperback
Omvang: ca. 160 pagina’s
ISBN: 978 94 005 0365 6, prijs € 18,95.
Direct bestellen bij Bol.com of Bruna

 

 

Terug naar boven

 

 

 

Dat is mijn moeder niet!

 

Stiefmoeder zijn betekent vooral: heel veel vragen beantwoorden. ‘Hoe is dat dan?’ en ‘Is dat niet lastig?’ en ‘Voel je verschil met je eigen kind?’ en (altijd!) ‘Hoe is het contact met de echte moeder?’ Het zijn ook de vragen die mensen altijd stellen als ze horen dat Daniëlle de Groene stiefmoeder is. En altijd geeft Daniëlle een eerlijk antwoord: ze had geen idee waar ze aan begon toen ze stiefmoeder werd, en vertelt daar met smaak over.

 • Herkenbaar boek over het stiefmoederschap dat de juiste snaar raakt.
 • Geschreven met durf, humor en nuance of het mooie maar ook moeilijke stiefmoederschap.
 • Het eerste exemplaar wordt op 17 oktober as. uitgereikt aan Dieuwertje Blok.

 

Daniëlle de Groene
Uitvoering: paperback
Omvang: ca. 160 pagina’s
ISBN: 9789400503311, prijs € 14,95.
Direct bestellen bij Bol.com

 

 

Terug naar boven

 

 

Buikgevoel en Babypraat

In het eerste deel van deze omnibus bedenkt Lara's man dat hij graag een baby wil. Lara weet het nog niet zeker, maar gaat overstag. Voor ze het weet is ze zwanger. Nadat ze in het tweede deel met haar kersverse baby het ziekenhuis verlaat, ontdekt ze wat het inhoudt om een kind te verzorgen.

Voor Lara zwanger werd, geloofde ze nog in het Hollywoodsprookje van De Perfecte Moeder. In praktijk blijkt het een zware klus: zwangerschap, bevallen en daarna voor een kind zorgen... Maar als de borstvoedingsmaffia en het 'nieuwe-moeders-klasje' haar proberen te vertellen dat ze het eigenlijk allemaal verkeerd doet, ontdekt Lara dat het moederschap haar onvermoede krachten geeft. Lees meer...

Risa Green
Uitgeverij Mistral
ISBN: 9789049952006, prijs € 15,00.
Direct bestellen bij Bol.com

 

 

Terug naar boven

 

 

 

Het grote overblijfboek

Overblijven op school: het kan ook zonder dat de boterhammen in het rond vliegen.

Het grote overblijfboek is een goede basis voor beginnende én ervaren begeleiders van tso's en bso's. In het boek staan 160 korte voorleesverhalen: één voor elke dag van het schooljaar dat kinderen kunnen overblijven. De activiteit en de tip die bij elk verhaaltje staan vermeld, helpen onervaren én ervaren begeleiders om er een gezellige lunchtijd van te maken. Zo vliegt de overblijftijd voorbij!

Geschikt voor kinderen uit groep 1, 2 en 3.

Met verhalen over o.a. Zusjes & Zo, Jelle en Minke, Blaffer en Co, Heksje Knotsiepotsie, Paultje en Klein Mannetje.

Hieke van der Werff
De Vier Windstreken
ISBN 9789051161281, prijs € 24,95.
Direct bestellen bij Bol.com

 

 

 

Terug naar boven

 


 

 

Vet man, zo'n baby!

Regina Romeijn beschrijft in een persoonlijk verhaal haar zwangerschap, het kersverse moederschap en de strijd om haar oude lichaam weer terug te krijgen in 100 dagen. Want ze kwam meer dan 24 kilo aan!

Een onmogelijke opdracht zonder personal trainer Guy van der Reijden. Hij vertelt hoe je het niet zo ver hoeft te laten komen. En hij neemt Regina en de lezer mee in zijn 100 dagen trainingsplan en voedingsadviezen. Een bewezen succesvolle methode die iedere moeder steunt om weer een gezond, fit en slank lichaam terug te krijgen.

In het ziekenhuis dachten bezoekers dat Regina nog moest bevallen, maar haar dochter was er al. Een opgeblazen olifant, zo voelde ze zich. In Vet man zo’n baby! laat Regina je meekijken in de emotionele rollercoaster die een zwangerschap, bevallen en moederen met zich meebrengt. En oh ja, dan wil ze het liefst ook nog zo snel mogelijk haar oude lichaam weer terug.

Guy van der Reijden, die al jaren celebs, topsporters en modellen traint, geeft in het boek zijn 100 dagen succesmethode prijs. Met realistische en haalbare trainings- en voedingsschema’s helpt Guy moeders om weer trots te worden op hun lichaam.

Regina Romeijn & Guy van der Reijden
uitgeverij Levboeken
ISBN: 9789400501409, prijs: € 16,95.
Direct bestellen bij Bol.com

 

 

Terug naar boven


 

 

Brigadier oversteekmoeder

Humoristische en herkenbare verhalen van een single moeder

U weet niet wat de vrouwenkrabbenmand is? Als je krabben in een mand doet hoef je er geen deksel op te doen, want als een krab eruit wil klimmen, trekt een andere krab die krab terug de mand in. De brigadieroversteekmoeders uit mijn buurt, dat zijn die krabben.

Karin Bruers groeide op in een groot en chaotisch gezin in een Tilburgse volkswijk met een vindingrijke, non-conformistische moeder. Tegen de tijd dat Karin haar Spaanse vriend verstond, had ze al twee kinderen van hem. Door het single moederschap komt ze terecht in een wereld die vol zit met klein onrecht, Cito-toetsintimidatie, vette buurtbarbecues en zure wereldwinkellinzensoeptrutten.

Mijn oma heeft vijftien kinderen gebaard. Mijn moeder acht. En dat is niet omdat wij Brabants zijn, of katholiek: wij zijn gewoon vreselijk vruchtbaar. Er hoeft bij ons maar een pet aan de kapstok te hangen of wij zijn zwanger

In Brigadieroversteekmoeder neemt Karin Bruers de lezer mee in haar wereld vol familieverhalen, opgeschreven in een scherpe en geestige stijl, waarbij ze niemand spaart - ook zichzelf niet.

Karin Bruers
Lebowski Books
ISBN: 9789048816781, prijs: € 15,00 bij Bruna of Bol.com
Ook verkrijgbaar als E-book voor € 9,99 bij Bol.com en Bruna.

 

 

Terug naar boven

 

 

 

Men's Health: Vaderbijbel voor echte mannen

Het eerste echte handboek voor de man die de tofste vader wil zijn maar op de weg er naartoe veel onzekerheden ontmoet. Praktisch, verhelderend en in een taal die de man verstaat.

Je was nauw betrokken bij de conceptie, maar al snel na dat sexuele startschot lijk je alles uit handen te hebben gegeven. Je bent overgeleverd aan háár zwangerschap, hormonen & humeuren, kwalen en het legertje specialisten dat zich a priori over háár en de foetus bekommert. En jij? Jij moet het doen met de zwangerschapdsgidsen die niet alleen zweverig zijn, maar overal op vrouwen gericht.

Jan Peter Jansen is 4 maal 9 maanden zwanger geweest en door schade, schande & schaamte uiteindelijk een wijs vader geworden. Na de 36 maanden vol faux pas schreef hij de Men's Health Vaderbijbel voor Echte Mannen. Een handboek dat de man door alle fases van haar zwangerschap en zijn vaderschap helpt.

Natuurlijk komen de verloskundige, pufles, ochtendmisselijkheid en nesteldrang aan de orde. Daarnaast besteedt Jan Peter Jansen aandacht aan de wetenschappelijke, juridische en emotionele aspecten van de mannelijke zwangerschap en het vaderschap. Want dat laatste blijf je je hele leven. Better be prepared!

De auteur
Jan Peter Jansen (1969) is hoofdredacteur van Men’s Health en werkte de afgelopen 20 jaar voor verscheidene mannenbladen zoals Playboy en Best Life. In 2003 verscheen van hem Lust – leren dineren op sterrenniveau, over hedonistisch gastronomisch genieten, waarvan 43.000 exemplaren zijn verkocht. Hij is expert in alles wat mannen bezighoudt, en niet alleen omdat hij vader van 4 zonen is.

Jan Peter Jansen
A.W. Bruna Uitgevers
ISBN: 9789400501843, prijs: € 19,95.
Direct bestellen bij Bol.com of bij Bruna


 

 

Ik ook van jullie!

Een boek voor alle ouders die willen weten hoe het is om als kind op te groeien in deze tijd, hoe ze reageren op en omgaan met televisie, internet, welvaart, commercie, games, klasgenootjes in alle soorten en maten, met elkaar en met hun (groot)ouders.
 
Dit boek gaat in op wat ze doen, wat ze leuk vinden, wat ze verwachten van de wereld, wat ze hopen en verlangen, hoe ze naar de wereld en hun omgeving, onder wie hun ouders, kijken. En dan valt op dat deze spannende maar ook heftige tijd voor hen de normaalste zaak van de wereld is. Kinderen van nu zijn gelukkig, tevreden en lekker bezig zichzelf te ontwikkelen. Het leven is een grote ontdekkingsreis waarin je van alles ziet, hoort, voelt en meemaakt.
 
Inez Groen heeft samen met Jeroen Boschma in 2006 de bestseller Generatie Einstein geschreven. Van dit boek zijn meer dan 50.000 exemplaren verkocht en het boek geeft een uitgebreide beschrijving van deze generatie en hoe we nu met deze generatie kunnen communiceren op een manier die wel werkt. In oktober zal een volledig herziene editie van dit boek verschijnen.
 
Inez Groen geeft regelmatig lezingen en workshops over de jeugd van tegenwoordig. Hoe communiceren jongeren met elkaar, hoe ziet hun wereld eruit, wat doen ze nu eigenlijk de hele dag op internet en hoe kunnen wij ze bereiken? Allemaal vragen waar ouders van nu mee worstelen. Ouders blijken onzeker en lijden aan faalangst als het gaat om opvoeding. Steeds vaker wordt over de opvoeding gedebatteerd. Inez Groen wil bijdragen aan een positieve discussie over kinderen en het ouderschap en is beschikbaar voor interviews.
 
Kijk ook eens op www.ikookvanjullie.nl waar kinderen hun mening kunnen geven over hun ouders door middel van een filmpje.
 
Jeroen Boschma en Inez Groen
A.W. Bruna Uitgevers
ISBN: 9789022997734, prijs: € 19,95.
Direct bestellen bij Bol.com

 

 

Terug naar boven

 

 

Bestel: Ga Buiten Spelen!

 

Nee! - Waarom ouders het niet zeggen en kinderen het wel moeten horen

Door ‘nee’ te zeggen wanneer dat nodig is, leren ouders hun kinderen zelfdiscipline en daardoor ontwikkelen zij een gevoel van onafhankelijkheid, eerbied en integriteit. Zij verwerven het vermogen om voldoening uit te kunnen stellen en ook andere essentiële karaktereigenschappen kunnen erdoor worden ontwikkeld. Hoewel het belang van ‘nee-zeggen’ duidelijk zou moeten zijn, krijgen veel kinderen het onvoldoende te horen doordat in onze cultuur ‘meer’, ‘snel’, ‘makkelijk’ en ‘plezier’ sterk worden gepropageerd.

In dit boek geeft de gerenommeerde psycholoog Dr. David Walsh ouders en leraren een groot arsenaal aan tactieken, verklaringen en voorbeelden om ‘nee’ op de juiste manier te gebruiken bij het opvoeden van kinderen. Door deze technieken toe te passen, zullen ouders vertrouwen in hun eigen oordeel en het vermogen hervinden om ‘nee’ te zeggen.

Dr. Walsh benadrukt dat dit vermogen essentieel is voor het welzijn van onze kinderen en de toekomst van onze wereld. Het bijzondere aan dit opvoedingsboek is dat David Walsh op een levendige manier, met veel warmte, wijsheid en eenvoud adviezen geeft die meteen in de praktijk kunnen worden gebracht. De humoristische anekdotes die zijn adviezen illustreren herinneren de opvoeders eraan dat ze niet alleen staan. Nee! Waarom ouders het niet zeggen en kinderen het wel moeten horen geeft ouders bruikbare en efficiënte strategieën om hun kinderen gezond en gelukkig te laten opgroeien.

 

David Walsh
Uitgeverij Christofoor
ISBN 9789062388530, prijs € 19,90.
Direct bestellen bij Bol.com

 

 

Terug naar boven

 

 

 

 

Zo krijg je een nog leuker kind!

Het boek dat je van je kinderen niet mag lezen!

Zo krijg je een nog leuker kind! bevat honderden trucs, tips en technieken waardoor je kind precies doet wat je wilt. Als het moet eten, als het in bad moet, als het moet slapen – elk moment van de dag (en nacht)!

Een handig en vlot leesbaar boek, overzichtelijk ingedeeld in vijf hoofdstukken:

 1. Verzorgingstrucs
 2. Klaar-voor-vertrektrucs
 3. Gedragstrucs
 4. Huis-tuin-en-keukentrucs
 5. Etenstijd- en bedtijdtrucs

Achterin het boek vind je een aantal handige voorbeelden en diploma's.

Voorwoord van de makers
"De vaardigheden in het boekje geven je alle informatie om je kinderen te slim af te zijn zodat ze zich gedragen zoals jij wilt, wanneer en waar dan ook. Je leert klassieke technieken zoals het stellen van 'slimme vragen' (die je kind het gevoel geven dat hij de baas is, terwijl jij degene in feite bent die het bepaalt) en van vervelende dingen iets leuks maken. Je zult de kunst van het 'misleiden' volledig beheersen en trucs leren die je in staat stellen om je kinderen zich te laten aanpassen aan jouw wil zonder dat ze het doorhebben."

 

David Borgenicht & James Grace  
Uitgeverij BBNC
ISBN: 9789045309781, prijs € 14,95.
Direct bestellen bij Bol.com

 

 

Als vaders doen wat moeders graag willen

Houd je relatie leuk na de komst van kinderen

Veel stellen, getrouwd of samenwonend, komen na het krijgen van kinderen in een heel andere fase van hun relatie . Die leuke, spontane vrouw is veranderd in een gestreste moeder en die knappe, zorgeloze man is nu een drukbezette en afwezige vader. Kortom, het is een moeilijke periode, waarin men worstelt met alledaagse dingen als de verdeling van de taken in huis, de opvoeding van de kinderen, romantiek en seks. Hoe houd je het nog een beetje leuk samen? Hoe zorg je dat je elkaar nog net zo aantrekkelijk vindt als voordat de kinderen er waren? De auteurs spraken met honderden vaders en moeders en maken in dit boek de problemen bespreekbaar. Met behulp van grappige voorbeelden, citaten en veel ervaringen worden ze in kaart gebracht en vervolgens worden op een luchtige manier oplossingen aangedragen. Waarom gebeuren bepaalde dingen? Waarom reageren mannen en vrouwen zo verschillend op moeilijke situaties? En waarom houdt iedereen tegenover de buitenwereld toch altijd de schijn op?

De oplossing blijkt vaak eenvoudiger dan je denkt – en met een beetje vrolijkheid en een positieve kijk op je relatie kan het weer helemaal goed komen.

 

Trisha Ashworth & Amy Nobile
Uitgeverij Becht
ISBN: 9789023012665, prijs € 15,00.
Direct bestellen bij Bol.com

 


 

 

Het mama masterplan

 

Het mama's masterplan

Kinderen staan in de top drie van de belangrijkste stressveroorzakers. Dit boek laat zien dat het anders kan en toont de kansen en mogelijkheden in de eerste jaren met je kinderen. De periode waarin ze leven in jouw buik, je vinger omklemmen, nog aan jouw hand door het leven willen gaan. Want dat zijn de jaren dat je het fundament legt voor hun hele verder leven.

Christine Pannebakker vroeg zich af: wie wil ik zijn als moeder? Wat wil ik voor mijn kind? Ze ontdekte hoe je je zwangerschap positief kunt beïnvloeden. Waarom zelfvertrouwen het grootste geschenk is dat je aan je kind kunt geven. En wat een kind jou leert. Dat alles wat je doet een voorbeeld is voor een volgende generatie. Hoe je grote dromen verandert in concrete doelen. Hoe combineer je een druk leven met een gezin? Het staat allemaal in dit boek.

Christine Pannebakker
Dutch Filmworks
ISBN 9789021584539, prijs € 19,95
Direct bestellen bij Bol.com (inkijkexemplaar)

 

Terug naar boven

 

 

Opvoeden is kinderspel

Balanceren op het slappe koord tussen kantoor en kinderkamer

Toen Sarah Nepthali haar bestseller 'Boeddhisme voor moeders' schreef, was ze zwanger van haar tweede kind, Alex, en was haar eerste, Zac bijna vier. Nu zijn haar zonen vier jaar en ouder en komen er andere opvoedkundige problemen om de hoek kijken.

Na de soms chaotische beginjaren vol luiers en kabaal, volgt een andere fase, die weer een andere aanpak vergt.

Net als in haar eerste boek vertelt Napthali hoe ze bij haar taak als opvoeder steun vindt bij boeddhistische leefregels. Ze vermengt haar eigen ervaringen met die van andere moeders, en dat alles verpakt ze in een leefbare stijl met veel humor en zelfspot.

Opvoeden is gezond is een prettig geschreven pleidooi voor het toelaten van meer spiritualiteit bij het opvoeden.

Sarah Napthali
Uitgeverij Altamira-Becht
ISBN 9789069638232, prijs € 15,90.
Direct bestellen bij Bol.com

 

Terug naar boven


 

 

 

 

Krijg nou tieten

Hilarisch boek van de bekende cabaretière Claudia de Breij voor aanstaande ouders, maar ook nog leuk om te lezen wanneer de zwangerschap al (lang) achter de rug is! Erg herkenbaar voor iedereen (en dat zijn er stiekem nog best veel) bij wie die zogenaamde roze wolk tijdens de zwangerschap is uitgebleven.

"Dat ik ooit een boek zou schrijven over zwangerschap leek me een jaar geleden nog even waarschijnlijk als dat Daphne Deckers een boek zou schrijven over de agrarische toepassingen van de rupsband in Litouwen. Praten over zwangerschapsverschijnselen vond ik wijvengezeik. Woorden als “voedingsbeha” en “zoogkompressen” kon ik alleen maar uitspreken als ik Adolf Hitler nadeed."

Het ultieme boek voor aanstaande vaders en moeders

"Ik ben namelijk een reservevrouw. Als alle vrouwen op zijn, dan bel je mij. Mijn beste vrienden zijn mannen, ik haat winkelen en hou van praten over het ontstaan van het heelal, de nieuwe Volvo XC70 en de lippen van Angelina Jolie. En toch ben ik de aangewezen vrouw om jou door deze negen maanden heen te slepen. Want ik weet hoe het is. En mijn ervaring is dat je daar het meeste aan hebt. In Krijg nou tieten staan de verhalen van een vriendin die je zelfvertrouwen kan geven, alleen al vanwege dit simpele feit: een kind krijgen is geen kattepis. Maar als ik het kan, kan jij het zeker."

Claudia


Claudia de Breij
Uitgeverij Nieuw Amsterdam
ISBN: 9789046805329, prijs € 14,95.
Direct bestellen bij Bol.comProtocol voor de kraamvisite

• Zeg dat het een mooi kind is. Kan niet schelen of het op E.T. lijkt of op een Efteling-Laaf, of op Robert Jensen, je zegt dat het een mooi kind is. Dat zou jij ook willen horen als je net een watermeloen door een knoopsgat hebt moeten duwen. Dat het dan tenminste een heel mooie watermeloen is.

• Zeg tegen de moeder: ‘Jeetje, jij bent alweer helemaal op gewicht, hè?’ Kan niet schelen of de moeder op een walrus lijkt of op een hangbuikzwijntje, of op Robert Jensen, je zegt dat ze slank is. Dat zou jij ook willen horen als je de afgelopen negen maanden bent uitgegroeid tot de Teletubbie-versie van jezelf.

 

 

Terug naar boven

 

 

 


 

 

Lastminutemama's

Persoonlijke verhalen en feiten over laat kinderen krijgen

De gemiddelde leeftijd waarop de Nederlandse vrouw haar eerste kind krijgt, ligt al sinds 2004 op 29,4 jaar. Hoogopgeleide vrouwen zitten daar gemiddeld nog eens vier jaar boven. Achtenveertig procent van de Nederlandse moeders is dertig jaar of ouder als haar eerste kind geboren wordt. Vijftien procent is vijfendertig jaar of ouder. Ruim twee procent is veertig jaar of ouder.

Waarom wachten sommige vrouwen met het krijgen van een kind tot ze er al bijna een half leven op hebben zitten?
Twaalf vrouwen die achtendertig jaar of ouder waren toen ze voor het eerst moeder werden vertellen in dit boek hún verhaal. De een met een kinderwens, zolang ze zich kan herinneren, de ander overvallen door een niet-geplande zwangerschap. De een met een stabiele relatie, de ander net verliefd. De een carrièrevrouw, de ander lang zoekend naar haar ideale opleiding en baan.

Ze vertellen openhartig over hun leven voor en na het krijgen van hun kind(eren). Over beslissingen, verwachtingen, vooroordelen, ervaringen en de toekomst. Hun persoonlijke verhalen laten bovendien zien dat het moment waarop een vrouw een kind krijgt soms helemaal geen bewuste keuze is.

Lastminutemama's is geen pleidooi voor moederschap op latere leeftijd. Het biedt erkenning en herkenning voor vrouwen (en mannen) die zelf ook laat moeder (of vader) werden, of op latere leeftijd nadenken over kinderen.

Brigitte Bloem
Spectrum
ISBN 9789049106782, prijs € 14,99.
Direct bestellen bij Bol.com of Bruna.

 

Terug naar boven

 

 

Je neemt gewoon een aanloopje

'Wat moet zo’n wurm nog een hoop leren. Dat denk ik vaak, als ik naar mijn kleinkind kijk. Seth en ik hebben veel gemeen. We verwonderen ons samen over de wereld om ons heen. Hoor, de ganzen roepen: Ga mee! Ga mee naar Afrika! ‘Ik kan niet vliegen,’ zegt Seth meteen teleurgesteld. En ik heb altijd gehoopt dat ik op een dag een aanloopje zou nemen en dan… Ik word vrolijk van hem. Hij vertedert me. Ik kan ontzettend om hem lachen en me enorm aan hem ergeren. Soms word ik zelfs woest. Ik denk dat hij mij ook zo ziet. Dat ie soms denkt: Rare oma... Dan denk ik: Apart kleinkind... Maar bovenal is er de verwondering. En daar herkent iedere grootouder zich in.'

Heerlijk om te lezen en een ideaal moederdagcadeau: humoristisch en herkenbaar voor oma's en mama's! Bekijk een een fragment uit dit boek.

Marjan van den Berg is freelancejournaliste voor verschillende bladen, schoolfrik in hart en nieren en oma. Ze schrijft met humor, relativeringsvermogen en levenswijsheid en heeft een scherp oog voor het bijzondere in het alledaagse. Ze publiceerde diverse boeken, waaronder tien boeken over Sanne, de populairste pagina in Margriet.

 

Marjan van den Berg
The House of Books
ISBN 9789044331431, prijs € 14,95.
Direct bestellen bij Bol.com of Bruna.

 

Terug naar boven

 

 

 

Zo word je Supermama in 7 stappen

Met deze stimulerende teksten en doe-opdrachten kan elke mama haar kind(eren) en ook zichzelf gelukkig maken

Elke vrouw wil een volmaakte mama en een perfecte partner zijn. Ze wil supermama zijn! Wat een verantwoordelijkheid. Ze wil haar kind(eren) gelukkig maken. Dat geeft stress en onzekerheid. Doet ze het goed? Hoe weet ze wat ze moet doen?

Er bestaat voor zowat alles een opleiding. Je kunt studeren voor dokter, loodgieter, leraar, tuinarchitect, bakker… Hallo! Waar is de school voor mama’s? 

Met dit boek haalt elke mama op een eenvoudige en geruststellende wijze haar diploma ‘Supermama’. Ze leert gelukkiger te zijn als moeder en als vrouw. In zeven stappen ontdekt ze hoe ze een supermama wordt.

Het resultaat zal zijn: ze wordt een moeder vol zelfvertrouwen, die weet hoe ze haar kinderen moet aanpakken. En ze wordt gelukkiger.

Karel Claes
Standaard Uitgeverij
ISBN 9789002239977, prijs € 12,50
Direct bestellen bij Bol.com of Bruna

 

 

Terug naar boven

 

Kinderen weten hoe het hoort - Kinderditz

In een tijd dat er veel gesproken wordt over normen en waarden, brengt Reinildis van Ditzhuyzen haar derde boek uit in een reeks etiquetteboeken. Dit keer volledig gericht op de jeugd.

Hoe hoort het nou eigenlijk op school, aan tafel en in de bus? Op een grappige, luchtige manier en met leuke duidelijke cartoons legt de auteur uit wat de omgangsvormen zijn en waar goede manieren voor dienen.

Dit praktische boek vol dagelijkse voorkomende etiquettekwesties is bedoeld voor kinderen in de bovenbouw van het basisonderwijs.

Reinildis van Ditzhuizen
Uitgeverij Gottmer
ISBN 9789023012429, prijs € 7,90.
Direct bestellen bij Bol.com

 

Terug naar boven


 

Wat een geweldig kind!
zelfstandig - zorgzaam - zelfverzekerd

Hoe ontwikkelt jouw peuter of kleuter zich tot een evenwichtig kind?  

Wat een geweldig kind! is een praktische handleiding voor het opvoeden van 0 tot 6 jaar, die ouders helpt een warme en leerzame leefomgeving te creëren.

Een boek vol leuke dagelijkse activiteiten voor thuis, waarbij zelfstandigheid, concentratie en respect vooropstaan. Denk hierbij aan taalspelletjes en rekenoefeningen die je kunt doen met in elk huis aanwezig materiaal (zoals keukengerei, wasknijpers en gedroogde bonen). Maar ook passeren talrijke tips de revue, evenals suggesties voor de inrichting van (kinder)kamers, om kinderen op een prettige manier hun omgeving te laten ervaren.

De adviezen zijn voor een groot deel gebaseerd op de methode van Maria Montessori. (denk aan de Montessorischool) Het boek is echter geschikt voor alle ouders die van hun kinderen zelfstandige, zorgzame en zelfverzekerde mensen willen maken.  

Tim Seldin
Becht's Uitgevers-Maatschappij
ISBN 9789023012214, prijs € 19,90.
Direct bestellen bij Bol.com

 

Terug naar boven 

Slow Kids

In SLOW KIDS laat Carl Honoré ouders aan het woord, vertelt over zijn eigen ervaringen als ouder en komt tot de conclusie dat wij met al onze goede bedoelingen de neiging hebben om onze kinderen te overladen, onbedoeld klem zetten en het van hen overnemen.

Ouderschap lijkt verworden tot een competitie: kinderen moeten het beste van het beste krijgen en de beste in alles zijn. De modernste merkkleding, privélessen, de nieuwste gadgets, stoomcursussen, educatieve computerspellen, muziek die de hersenontwikkeling van baby's in de baarmoeder stimuleert ... Je kunt het zo gek niet bedenken of het wordt gemaakt - en verkocht - om een kind maar beter te laten presteren en zich beter te manifesteren. Beter, in de ogen van de ouders.

Carl Honoré kent het maar al te goed... Apetrots was hij, toen hij hoorde dat zijn zoontje een enorm tekentalent had. Zodra Carl thuiskwam schoof hij achter zijn computer om op internet te zoeken naar kunstcursussen en privéleraren. Tot de volgende ochtend, toen zijn zoontje zei: 'Papa, ik wil geen leraar. Ik wil gewoon tekenen!' Dat zette Carl aan het denken, en hij ging op reis.

In SLOW KIDS brengt Honoré het hyperparenting-fenomeen zoals dat zich over de hele wereld manifesteert, in kaart. Met een flinke dosis humor beschijft hij situaties die maar al te herkenbaar zijn. Tegelijkertijd laat hij zien hoe het anders kan.

Ouders, leraren, huisartsen, coaches, wie zich ook maar enigszins in kinderen interesseert, zal SLOW KIDS verslinden. Het leest als een trein, laat de lezer lachen, verbazen... en nadenken.Geen moment veroordeelt Honoré ouders - iedereen wil toch het beste voor zijn kind - maar de boodschap is duidelijk: laat kinderen weer kind zijn.

Het is tijd voor SLOW KIDS.

 

Carl Honoré
Uitgeverij Lemniscaat
ISBN 9789047701637, prijs € 19,95.

 

Terug naar boven

 

Kinderzin Schouderklopjes Beloningskaarten

Kinderzin - Schouderklopjes (incl. Het-gaat-me-lukken- Kaart)

Kinderen ontwikkelen zich voortdurend. Soms wil je ze hiervoor belonen, maar hoe doe je dat nou het beste? Met een beloning die je kind zelf uitkiest! Geen materiële dingen, maar iets leuks dat jullie samen kunnen gaan doen.

Een boekje met 18 vrolijk geïllustreerde beloningskaarten, waaruit kinderen kunnen kiezen wanneer ze iets goed gedaan of geleerd hebben. De kaarten staan symbool voor een activiteit naar eigen invulling (bijv. knutselen, picknicken etc.) die samen met (groot)ouders of vriendjes gedaan wordt. Een aantal kaarten is als ansichtkaart te versturen naar degene waarmee het kind de activiteit graag wil doen.
De set bevat naast het boekje de Het-gaat-me-lukken-kaart met stickers, te gebruiken voor één bijzondere prestatie. Je kind spreekt met je af wat het graag wil bereiken of leren. Elke keer dat je kind daarin slaagt, mag het een stickertje op de kaart plakken.
Een leuke manier om je kind met behulp van creatieve beloningen, positief te stimuleren.
Zie ook: Opvoeden vanuit het Hart

Kinderzin Schouderklopjes
Uitgeverij Happy Family Life
ISBN: 9789080895317, prijs: € 12,95.
Direct bestellen bij Bol.com (inkijk-exemplaar)

 

Terug naar boven

 

 

 

De grenzeloze generatie
en de eeuwige jeugd van hun opvoeders

Een must voor ouders, leerkrachten en beleidsmakers.

De jongste generatie leeft intens, gefascineerd door uiterlijk, kicks, status en netwerken; opgevoed in vrijheid en voorspoed. Veel jongeren treden de toekomst met vertrouwen tegemoet en wenden hun vitaliteit op een positieve manier aan. Maar daarnaast zijn de schadelijke gevolgen van een collectieve onverantwoor-delijkheid zichtbaar: obesitas, alcoholmisbruik, schooluitval, schulden en publieke agressie. Een leger hulpverleners krijgt deze problemen maar niet onder controle. Sinds de omarming van het forever young-ideaal door volwassenen, rust er een taboe op opvoeden met gezag en wordt het belang van zelfbeheersing en het nemen van verantwoordelijkheid gebrekkig op jongeren overgedragen. 

De grenzeloze generatie
is een analyse van de resultaten van 25 jaar waarden- en opinieonderzoek van bureau Motivaction. Prominente opiniemakers en deskundigen, onder wie Jan Derksen, Martine Delfos, Charles Groenhuijsen, Sywert van Lienden, Herman Wijffels, Micha de Winter, Pieter Winsemius en Theodore Dalrymple, reageren op de inzichten van de auteurs en geven hun visie op dit hoogst actuele thema.

De grenzeloze generatie maakt een urgent en complex vraagstuk inzichtelijk en beoogt met praktische oplossingen steun te bieden aan ouders, leerkrachten en beleidsmakers, die zorgdragen voor de toekomst van onze jeugd.

Lees een fragment uit dit boek

 

Frits Spangenberg en Martijn Lampert
Nieuw Amsterdam
ISBN: 9789046806746, € 19,95.
Direct bestellen bij Bol.com

 

Terug naar boven

 

 

 

Roze Ouders - Handboek voor homoseksueel ouderschap

Wat komt er allemaal bij kijken als je als twee mannen, twee vrouwen of solo een gezin wil beginnen? Kies je voor een donor/draagmoeder of vraag je liever een vriend(in) die dichtbij staat? Hoe ga je om met vooroordelen, hoe regel je ouderschapsrechten en hoe ondersteun je je kind bij pesten?

In dit heldere, goed gedocumenteerde boek behandelen Mariette Hermans en Rita Buiting alle aspecten van het roze ouderschap, vanaf de kinderwens en de bevruchting via zwangerschap en geboorte naar juridische aspecten en communicatie met de omgeving. Met:

 • Interviews en praktijksituaties
 • Ervaringen van kinderen
 • Tips voor grootouders, leraren en pubers

Mariëtte Hermans & Rita Buiting
Uitgeverij Ploegsma
ISBN:9789021665399, prijs € 14,95
Direct bestellen bij Bol.com

 

Terug naar boven

 

 

Wat je peuter vertelt

Een praktisch en helder handboek voor ouders en ieder ander die de zorg heeft voor kleine kinderen.

De nachtmerrie van elke ouder: een peuter ligt in de supermarkt gillend op de grond omdat hij of zij het felbegeerde snoepje niet krijgt. Wat moet je doen? Toegeven of voet bij stuk houden? Het laatste is makkelijker gezegd dan gedaan als alle ogen op je gericht zijn.

'Babyfluisteraar' Tracy Hogg leert ouders op simpele en doeltreffende wijze de opvoeding af te stemmen op het unieke karakter van hun kind. Door goed te kijken en te luisteren kun je de peuter* beter begrijpen, conflictsituaties voorkomen en woedeaanvallen op een rustige manier in de kiem smoren. Praktische tips over hoe je het beste kunt omgaan met een peuter die in de hoogste versnelling op onderzoek uit gaat en het liefst NEE roept!

Wat je peuter vertelt - Tracy Hogg en Melinda Blau
Uitgeverij De Boekerij BV
ISBN: 9022533328, prijs: € 17,95.
Direct bestellen bij Bol.com

 

Terug naar boven

 

 

Peuterpuberteit

Peuterpuberteit geeft uitleg over de ontwikkeling van peuters en praktische tips over bijvoorbeeld angsten, agressie, slaap- of eetproblemen, Daarnaast bevat het vele adviezen, opdrachten en manieren om het gedrag van je kind (zonodig) bij te sturen.

Peuterpuberteit - Marga Schiet
Uitgeverij Unieboek
ISBN 9026965796, prijs € 8,95.
Direct bestellen bij Bol.com

 

Terug naar boven

 

 

Ieder kind heeft zijn grenzen nodig
voorkom problemen van baby tot basisschool

Dit boek biedt je een steun in de rug bij alledaagse opvoedproblemen. Je leert hoe je bepaalde regels en grenzen kunt opstellen voor je kind om zo telkens de kop opstekende probleemsituaties het hoofd te bieden. Met veel tips en herkenbare voorbeelden krijg je duidelijke antwoorden op vragen als: In welke valkuilen trap je als ouder al snel? Hoe doorbreek je de vicieuze cirkel van het gevecht om aandacht? Hoe bepaal je welke regels er gelden in je gezin? Welke grenzen passen bij welke leeftijd? Hoe kun je je fantasie gebruiken om problemen op een creatieve manier op te lossen?

Ieder kind heeft zijn grenzen nodig - A. Kast
Uitgeverij Scriptum
ISBN: 9055943746, prijs € 18,95.
Direct bestellen bij Bol.com

 

Terug naar boven

 

 

 

 

Ik kan het niet! - over faalangst

Veel kinderen kampen met faalangst. Ze zijn bang om fouten te maken en gaan daarom steeds meer situaties vermijden. Daardoor krijgen ze niet de gelegenheid om te ervaren dat hun angst meestal onterecht is. En zo krijgen ze niet de kans een gezond zelfbeeld op te bouwen. Dit boek gaat over Falerie, die van een ‘spiegoloog’ leert hoe zij kan omgaan met haar faalangst. Ze leert hoe ze haar paniekgedachten kan omzetten in helpende gedachten, waardoor ze spannende situaties met meer zelfvertrouwen tegemoet gaat. Dan ziet ze dat ze veel dingen best goed kan, en dat fouten niet rampzalig zijn.

Een eenvoudig, fris en praktisch boekje waarmee basisschoolkinderen uit de onderbouw thuis of op school aan de slag kunnen. Het meisje Falerie schrijft haar ervaringen en gedachten in een dagboek. Juf relativeert de negatieve gedachten van het meisje en geeft tips. Achterin het boek staan opdrachtjes en daarnaast informatie en tips voor ouders.

 

Carolijn de Beij
Boekscout
ISBN 9789088344374, prijs € 13,95
Bestellen via Boekscout

 

Terug naar boven

 

 

 

Moeders vertellen

Heeft je zoontje wel eens een hele supermarkt bij elkaar gegild? Heb je je wel eens radeloos gevoeld omdat je dochtertje niets meer wilde eten? En is je oogappel tussen anderhalf en vier jaar oud? Dan zit hij of zij dus midden in de 'peuterpuberteit'. Een periode waarin kinderen niet alleen stoer, bijdehand en vertederend zijn, maar vooral ook dwars en supereigenwijs. Peuters kunnen je met gemak tot wanhoop drijven.

In dit boek vertellen moeders elkaar hoe ze met hun peuters omgaan. Ze voeren levendige gesprekken over onderwerpen als nee zeggen, consequent zijn, zelf doen en jaloezie en maken elkaar deelgenoot van hun ervaringen, frustraties en creatieve oplossingen. de achtergronden van het peutergedrag wordt kort toegelicht door de pedagogen Emmeliek Boost en Marion van der Meer en elk hoofdstuk wordt afgesloten met een pagina vol ideeën, tips en suggesties.

Moeders vertellen - Karin Amstutz
Lifetime
ISBN: 9021541904, prijs € 16,50.
Direct bestellen bij Bol.com

 

Terug naar boven

 

 

>

Dood - Mijn boek over verdriet en verder gaan

Mooi overzichtelijk en praktisch werkboek voor kinderen vanaf ca. 10 jaar.

Iemand om wie je veel geeft is doodgegaan. Dat is erg verdrietig en misschien ben je ook wel boos. Het is moeilijk om over alles wat er gebeurd is en wat je voelt te praten. In dit boek kun je hierover schrijven en tekenen wanneer je daar zin in hebt.

Het is geschreven door Astrid Tulleners die veel werkt met kinderen met wie het even niet zo goed gaat.

Astrid Tulleners
Uitgeverij niño
ISBN 9789085605348, prijs 13,50.
Direct bestellen bij Bol.com

 

Terug naar boven

 

 

 

 

Pesten - mijn boek over durf en zelfvertrouwen

Mooi overzichtelijk en praktisch werkboek voor kinderen vanaf ca. 10 jaar.

Wat is pesten? Hoe ontstaat het? Hoe voelt het om gepest te worden en wat kun je eraan doen?

In dit boek kunnen kinderen aan de hand van gerichte vragen en opdrachten opschrijven en tekenen wat het met ze doet en hoe ze het kunnen aanpakken om er iets tegen te doen. Een stappenplan met veel praktische tips biedt een bruikbaar handvat.

Voor kinderen, ouders, leerkrachten, hulpverleners.

Astrid Tulleners
Uitgeverij SWP
ISBN 978 90 8560 521 8, prijs €
Direct bestellen bij Bol.com

 

Terug naar boven

 

 

Autisme en ik - thuis en op school

Mooi overzichtelijk en praktisch werkboek voor kinderen vanaf ca. 10 jaar.

Ieder kind is uniek en dus ook ieder kind met een autisme spectrum stoornis. In dit interactieve boek kunnen kinderen en jongeren met autisme meer over 'hun' autisme vertellen door aan te geven welke informatie bij hen past.

De opdrachten, tips en spelletjes kunnen samen met een meelezer (volwassene) uitgevoerd worden. Autisme uit zich bij iedereen op een andere manier, dat komt in dit boek duidelijk naar voren.

Uitgangspunt van dit boek is dat kinderen en jongeren met een autisme spectrum stoornis aan anderen kunnen duidelijk maken wat hun autisme inhoudt, waardoor meer begrip ontstaat.

Door het maken van dit boek leren de kinderen ook zichzelf beter kennen en ze komen meer te weten over autisme. Ook voor ouders, familieleden, studenten en professionals die meer willen weten is dit boek een goede kennismaking met autisme spectrum stoornissen.

Het boek is opgezet in samenwerking met dr. Martine F. Delfos.

Nathalie van Kordelaar en Mirjam Zwaan, m.m.v. Martine Delfos
Uitgeverij SWP
ISBN 9789085605300, € 14,50.
Direct bestellen bij Bol.com

 

Terug naar boven

 

 

De peuterjaren

De ontwikkeling die een kind in de peuterjaren meemaakt is buitengewoon belangrijk. In deze periode wordt de basis gevormd voor zijn verdere leven. In De peuterjaren worden de ontwikkeling, het gedrag en de behoeften van kinderen in de peutertijd uitgebreid behandeld. Onderwerpen die aan de orde komen zijn onder andere: gezondheid, veiligheid, sociale omgeving, verlatingsangst, zelfvertrouwen, zindelijkheid, taalontwikkeling en driftbuien.

De peuterjaren - Arlene Eisenberg, H. Murkhoff & S. Hathaway
Uitgeverij Unieboek BV
ISBN: 9026965540, prijs € 29,95.
Direct bestellen bij Bol.com

 

Terug naar boven

 

 

Leer uw kind luisteren zonder schreeuwen of slaan

Leer uw kind luisteren zonder schreeuwen of slaan biedt een gerichte, niet-geweldadige aanpak van probleemgedrag van peuters en kleuters. Met de zo begeerde aandacht leert uw kind op een liefhebbende maar besliste wijze te luisteren, zonder nadelige gevolgen voor zijn zelfbeeld en zonder zijn nieuwsgierigheid te temperen.

 

Leer uw kind luisteren zonder schreeuwen of slaan - Jerry Wyckoff
Synthese Uitgeverij BV
ISBN: 9060305620, prijs € 15,90.
Direct bestellen bij Bol.com

 

Terug naar bovenOpvoeden vanuit het hart

Opvoeden vanuit het Hart + CD

Zo bepalend als de opvoeding voor het latere leven van een kind is, zoveel vragen doemen bij ouders gedurende het opvoedingsproces op. Want wat is een 'goede opvoeding'? Hoe denken en leren kinderen, hoe kun je ze begrijpen, maar ook: hoe leer je ze om jou te begrijpen en jouw regels te respecteren? En, minstens zo belangrijk, hoe stimuleer je ze om zichzelf te zijn en te blijven, ondanks de onvermijdelijke noodzaak zich ook te voegen naar geldende normen en waarden? Hoe geef je ze zelfvertrouwen en een gevoel van eigenwaarde?

Dit speels vormgegeven (werk)boek biedt ondersteuning bij de opvoeding van kinderen. Maar meer dan dat: het inspireert ouders aan de hand van heldere tips en oefeningen om samen met hun kinderen te leren en te groeien. Hiernaast leren ouders de kracht van hun eigen intuïtie te voelen - en te gebruiken. Zie ook Kinderzin Schouderklopjes.

Opvoeden vanuit het Hart - Margriet Schmitz-Darwinkel en Eva Hoffman
Uitgeverij Happy Family Life
ISBN 9080895334, prijs € 22,50.
Direct bestellen bij Bol.com (inkijk-exemplaar)

 

Terug naar boven

 

 

 
 

Help! - EHBO bij kinderen

Hoe handel je adequaat wanneer je kind een knikker in zijn neus heeft gepropt, met zijn vinger klem zit tussen de deur of met een bloedlip van voetbal thuis komt?

In Help! EHBO bij kinderen komen dergelijke dagelijks voorkomende ongelukken op overzichtelijke wijze aan bod, zodat je je kind zo snel mogelijk kunt helpen en op de juiste manier kunt (be)handelen.

Naast een goed gevulde verbanddoos en gezond verstand, is dit boek onmisbaar in een huishouden met jonge kinderen.

 

Janneke Staats & Manon Sikkel
Uitgeverij Becht
ISBN: 9789023012559, prijs € 13,50.
Direct bestellen bij Bol.com of bij Bruna


 

Terug naar boven

 

Bijzonder druk - mijn boek over ADHD

Mooi overzichtelijk en praktisch werkboek voor kinderen vanaf ca. 10 jaar.

ADHD kan niet zomaar overgaan maar je kunt wel leren om er beter mee om te gaan. Als je snapt hoe het komt dat je soms zo ontzettend boos wordt, woedend zelfs, kun je er ook iets aan gaan doen.

Er bestaan ook veel vooroordelen over ADHD. Kinderen met ADHD hebben weinig vrienden, ze willen gewoon niet normaal doen, het komt van een slechte opvoeding. Daar klopt natuurlijk niets van.

In dit boek kun je je ervaringen opschrijven over alles wat met ADHD te maken heeft. Je vindt tips, niet alleen voor jezelf maar ook voor op school en thuis, informatie over sites, medicijnen, omgaan met anderen.

Door te werken met dit boek snap je beter wat ADHD eigenlijk is en kun je aan anderen uitleggen hoe het werkt.

Met veel informatie voor ouders, leerkrachten en professionals die met kinderen werken.

Astrid Tulleners
Uitgeverij SWP
ISBN 9789085605294, € 14,95.
Direct bestellen bij Bol.com


 

Terug naar boven

Bestel: Ga Buiten Spelen!

How2Talk2Kids - Effectief communiceren met kinderen

"'Ik ga niet naar mijn kamer. Je bent niet de baas over mij!"
"'Je doet gewoon wat ik zeg en daarmee uit!"

Na dit bekende tafereel voelen zowel kind als opvoeder zich boos. Gelukkig kan het ook anders. Adele Faber en Elaine Mazlish hebben een respectvolle manier van communiceren ontwikkeld waar alle partijen zich zoveel beter bij voelen. How2Talk2Kids biedt praktische effectieve communicatievaardigheden, gebaseerd op de theorie van de bekende psycholoog dr. Haim Ginott, direct toepasbaar op elk kind van 2 tot 20 jaar. Aan bod komt o.a:

 • Beter omgaan met de negatieve gevoelens van je kind.
 • Grenzen stellen terwijl de relatie met je kind goed blijft en zich zelfs verdiept.
 • Het kind neemt verantwoordelijkheid voor zijn gedrag en komt zelf met oplossingen.
 • Effectief prijzen en je kind bevrijden uit een vaste rol.

Hierdoor krijgt je kind meer zelfvertrouwen en een positiever zelfbeeld.

Adele Faber en Elaine Mazlish worden internationaal erkend als experts op het gebied van communicatie tussen volwassenen en kinderen. Ze doceren deze methode al tientallen jaren via workshops en via hun boeken.

Heleen de Hertog (1970, 3 kinderen) heeft na haar studie Economie aan de Vrije Universiteit Amsterdam 8 jaar gewerkt in marketingcommunicatie. In 2006 richtte ze How2talk2kids op. Ze heeft het Amerikaanse boek en de workshop bewerkt voor de Nederlandse markt. Inmiddels worden er workshops gegeven in diverse plaatsen. "Ik ben echt gepassioneerd door deze methode. Het is simpel, praktisch en direct toepasbaar. Ik merkte zelf een groot verschil. Puur doordat ik anders praat en reageer en mijn grondhouding anders is."

Adele Faber & Elaine Mazlish
How2talk2kids
ISBN 9789081240017, prijs € 21,95.
Direct bestellen bij Bol.com of bij Bruna

 

Terug naar boven

jongen meisje - zoek de verschillen

Jongens en meisjes verschillen van elkaar. Maar waarin precies, en wat zijn de overeenkomsten? Waarin blinken meisjes uit? Waar zijn jongens goed in? De ontwikkelingen op sociaal, emotioneel en fysiek vlak worden van baby tot puber toegelicht.

Onderwerpen zoals typisch jongens- en meisjesgedrag, schoolprestaties, broers en zussen en de manier waarop jongens en meisjes onderling praten, spelen en vriendschappen onderhouden komen aan bod, maar ook alcoholgebruik en eetproblemen.

.

Judith van Tijn & Lee Kwan Koo
Uitgeverij Becht
ISBN: 9789023012344, prijs € 13,50.
Direct bestellen bij Bol.com


 

Terug naar boven

Peuter-opvoedboek over : Slapen, eten en luisteren

Slapen, eten en luisteren. Of liever gezegd: niet slapen, niet eten, niet luisteren. Elke ouder van een peuter weet er over mee te praten; deze drie onderwerpen vormen samen de top-drie van meest voorkomende 'peuterproblemen'. 52 procent van de telefoontjes bij de Opvoedtelefoon gaat over slapen en slaapproblemen. In dit boek van Kinderen vinden ouders alle informatie over deze drie onderwerpen. Per onderwerp worden praktijkvoorbeelden besproken, adviezen volgens de nieuwste inzichten gegeven plus mogelijke oplossingen: omdat je er als ouders namelijk behoorlijk wanhopig van kunt worden als je kind slecht slaapt, nauwelijks eet of almaar niet luistert.

Slapen, eten en luisteren - Monique Gouwerok, Monique Nelis & S. bierens
Tirion Algemeen
ISBN 9058551636, prijs € 19,95.
Direct bestellen bij Bol.com

 

Terug naar boven

 

 

Uit de mallemolen

In onze tijd, waarin iedereen het druk heeft en ook kinderen vaak volle agenda's hebben, is het hard nodig om de dagelijkse dingen eens anders te benaderen.
Dit boek laat zien hoe je door bewustwording het gewone dagelijkse leven met je kind leuker kunt maken. Het staat boordevol ideeën, praktische tips en oefeningen die je daarbij kunnen helpen. Lees bijvoorbeeld hoe je:
• de dag positief begint;
• door de dag heen rustmomenten kunt aanbrengen;
• het buitenspelen bevordert;
• de natuur meer kunt betrekken in het dagelijks leven;
• je kind door middel van spelletjes leert masseren;
• kinderen vertrouwd kunt maken met mediteren;
• voorlezen leuker maakt;
• de dag prettig afrondt, zodat je kind ontspannen gaat slapen.

Uit de mallemolen - Marjolein Tiemstra
Uitgeverij: Altamira-Becht.
ISBN: 9069636905, prijs € 12,50.
Direct bestellen bij Bol.com

 

Terug naar boven

 

 

 
 

Zie ook Tips en informatie m.b.t. peuterpuberteit en neefase op Peuter Place.

 

 

 
 
HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog Forum

 

   
© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright