HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog Forum

 
   

Nationale voorleesdagen 2008


Van 23 januari t/m 2 februari 2008 vinden De Nationale Voorleesdagen voor de vijfde maal plaats, met als landelijke aftrap Het Nationale Voorleesontbijt op woensdag 23 januari.

De Nationale Voorleesdagen is een initiatief van Stichting Lezen, georganiseerd door de Stichting CPNB. Doel van dit initiatief is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen.

Kleine muis zoekt een huis van Petr Horácek is gekozen tot het Prentenboek van het Jaar 2008. Het gaat over een Kleine Muis die een appel vindt die niet in haar huisje past. Wat moet de Kleine Muis nu? Ze gaat op zoek naar een nieuw muizenhuis! Gluur door de gaatjes van dit boek en ga samen met Kleine Muis op huizenjacht.

Een jury van Nederlandse jeugdbibliothecarissen koos tien boeken uit het complete aanbod van prentenboeken voor peuters en kleuters. Het belangrijkste criterium is dat het boek zo optimaal mogelijk gebruikt moet kunnen worden door ouders en professionals in kinderdagverblijven en peuterspeelzalen. Zo moet het boek goede aanknopingspunten bieden voor zowel interactie tijdens het voorlezen als voor verwerking in spel.

 
 

 

 

Kleine Muis zoekt een huis

Vanuit haar holletje ziet Kleine Muis een knots van een appel liggen. Jammer genoeg is de appel veel te groot voor haar huisje, dus gaat Kleine Muis op zoek naar een groter onderkomen. Ze klopt bij al haar dierenvriendjes aan, maar niemand heeft plaats voor haar. Onderweg neemt ze zo nu en dan een lekker hapje appel, want van huizen zoeken word je hongerig. Net als Kleine Muis aan het einde van de dag de moed op wil geven, vindt ze toch nog een ideaal holletje waar zijzelf  én haar appel (of wat er nog van over is) precies in passen.

Oplettende kleuters zal het holletje bekend voorkomen...

Uitgeverij: Gottmer
ISBN: 9789025740870, prijs: € 12,50
Direct bestellen bij Bol.com (inkijkexemplaar)


 
 

Meer prentenboeken...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 
 
 
 
 
 
   
 
HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog Forum

 

   
© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright