HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog

 

 

 


WNF BamboeclubOlifant


OLIFANT is leuk. OLIFANT is groot. OLIFANT is een rommelkont. En een ECHTE vriend!
Het jongetje dat de hoofdrol speelt in dit nieuwe prentenboek van Petr Horácek, de maker van 'Kleine muis zoekt een huis', logeert bij zijn opa en oma en verveelt zich een beetje. Gelukkig is daar Olifant, die alle tijd voor hem heeft en maar wat graag een spelletje met hem wil doen. Het nadeel van spelen met zo'n reusachtig dier is dat het al gauw een rotzooitje wordt in huis. Gelukkig begrijpen opa en oma dat het de schuld is van Olifant.

 

Petr Horácek
Gottmer Uitgevers Groep
ISBN 9789025745028 , prijs € 12,95.
Direct bestellen bij Bol.com

 

Recensie

Grappig voorleesverhaal geschreven vanuit de ik-persoon: een kleuter die bij opa en oma logeert. Opa kan niet met hem voetballen, want hij is even bezig. Oma heeft ook al geen tijd. Dan speelt hij maar met zijn vriend Olifant. Later vragen opa en oma wie de bloemen heeft platgetrapt en zo'n rommel heeft gemaakt in huis. Dat heeft Olifant gedaan, zegt het jongentje. Opa en oma geloven hem niet. Het jongetje is boos en wil alleen zijn. Olifant komt hem troosten en ze beleven weer allerlei avonturen. Dan wordt hij wakker wordt in zijn bedje. Verbaasd vraagt hij aan opa hoe hij daar terecht is gekomen. Opa verteld hem dat Olifant hem naar bed heeft gebracht.

Op de prenten zien we Olifant allerlei ondeugende dingen uithalen. Sommige kleintjes ontgaat het daardoor dat Olifant eigenlijk een fantasievriendje is. Het is leuk om tijdens het voorlezen af en toe wat eenvoudige vragen te stellen en zo te achterhalen of er kinderen zijn die onderscheid tussen de tekst en de illustraties weten te maken. Opa en oma hadden het vast wel gezien of gehoord, wanneer Olifant door het huis zou struinen, toch?

Fraai geïllustreerd prentenboek geschikt voor kinderen vanaf vier jaar.

Conny Bais

 

 

Meer van Petr Horacek

Gekke Geppie Gans

Kleine muis zoekt een huis

 

Thema fantasievriendjes

Olifant
Peer en zijn fantasievriendjes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright