HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen   TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten WinkelW'tjes Forum
 

 

Tandverzorging bij peuters

 

Vanaf 2 jaar

Wanneer je peuter 2 jaar is, dienen zijn tandjes twee keer per dag gepoetst te worden met een fluoride-houdende peutertandpasta. Meestal na het ontbijt en voor het naar bed gaan. Wanneer het vanwege de ochtenddrukte niet lukt om na het ontbijt tandjes te poetsen, doe het dan wat later op de dag, bijvoorbeeld tussen de middag.

Vanaf 3 jaar

Je kunt je kind nu aansporen om zelf te poetsen. Omdat peuters graag imiteren, is het raadzaam om regelmatig zelf mee te poetsen en te vertellen waar je precies poetst. Laat het goed zien en open duidelijk je mond wanneer je aan de binnenkant poetst. Nadat je kindje klaar is, poets dan nog even na.

 

Tandarts

Wanneer je kindje 2 is, kun je eventueel een afspraak maken met je tandarts. Tijdens deze afspraak kan je peuter kennismaken met de tandarts, op de praktijk rondkijken en wanneer hij het toelaat, bijvoorbeeld de tandarts met een spiegeltje in zijn mond laten kijken. Je kunt de tandarts tegelijkertijd vragen stellen over de verzorging van zijn gebit en/of het poetsen laten controleren.

 

Tips:

Tikitik Tandenpoetsklok

Prentenboekjes over tandenpoetsen

 


Handmatig poetsen

 

 


Electrisch poetsen

 


 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright