HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten WinkelW'tjes

Conny Bais


Valentijnsdag vieren met peuters en kleuters?

 

Valentijnsdag wordt gevierd op 14 februari. Oorspronkelijk was deze dag bedoeld voor mensen die stiekem verliefd waren op iemand. Op Valentijnsdag verklaarden ze die persoon de liefde door een kaartje te sturen, echter zónder naam! In plaats van een naam schreef men: 'Je Valentijn'. Later is in de Verenigde Staten, vanuit commercieel oogpunt, de nadruk op anonieme liefde verlegd naar liefde. Sinds de jaren negentig wordt Valentijnsdag ook in Nederland en België gevierd.

 

Hoewel deze dag voornamelijk wordt gevierd door volwassenen en jongeren, wordt het meer en meer een thema waar ook peuters en kleuters iets mee doen.

 

Het ontgaat de jonge kinderen niet dat de etalages tegen die tijd rijkelijk gevuld zijn met rode hartjes, Valentijnsknuffels, ballonnen, Valentijnskaarten, rozen en andere Valentijnscadeautjes. Steeds meer peuterspeelzalen en kleutergroepen besteden dan ook wat aandacht aan Valentijnsdag.

 

In de groep praat de leid(st)er of leerkracht met de kinderen over liefde en verliefd zijn, vaak naar aanleiding van een gerelateerd prentenboekje. Veel kinderen mogen een speciaal knutselwerkje maken voor Valentijnsdag, of een kleurplaat met een Valentijnsgedichtje voor papa en mama.

 

 Tips? Mail de redactie!

 

 

 

 

 

  

 


 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright