Een rode roos
Traktatie maken voor Valentijnsdag

Benodigdheden
1 zelfgebakken of gekocht cakeje
ca. 15 g poedersuiker en water
rode voedselkleurstof
ca. 16 cm rode zure mat
ca. 14 cm groene zure mat
schaar, schaaltje, lepeltje, cocktailprikker, mes
Werkwijze
- Knip uit de rode zure mat drie halve manen van ongeveer 4 cm breed, drie halve manen van 3 – 3½ cm breed en twee van 1½ cm.
- Vouw de groene mat dubbel en knip tegelijkertijd twee blaadjes uit. Laat ze in het midden aan elkaar vast.
- Verwijder het papieren cakevormpje. Maak glazuur als bedekking. Voeg cocktailprikkerpuntjes rode kleurstof aan het glazuur toe tot het roze is. Strijk het glazuur met het mes over het cakeje. Leg de rozenblaadjes er in. Plak de groene blaadjes aan elkaar en onder de roos.
Deze cakejes kunnen één of twee dagen van tevoren worden gemaakt. Bewaar ze als ze droog zijn in een trommel.
Presentatie
Leg de roosjes op een mooie schaal, op een dienblad met papieren taartkantjes of op echt kant.
Eenvoudige variatie
Maak de roosjes van een roze koek.
Bekijk ook eens de website van Geny
|