HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen   TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten WinkelW'tjes Forum


Stel je voor: een wereld zonder boeken...

Kdz! Winter 2006

Lezen een luxe

Voor veel kinderen in de wereld is lezen een luxe. Zij leren slechts een beetje lezen van een onderwijzer die een paar zinnetjes op het bord schrijft. Mooi lees- en kijkmateriaal ontbreekt volledig. Heerlijk opgaan in een spannend boek is er voor deze kinderen niet bij.

Biblionef Nederland wil ieder kind de kans bieden zich te ontwikkelen door middel van het plezier in lezen. Daarmee is ook hun gemeenschap gebaat. Biblionef stelt nieuwe kinderboeken ter beschikking aan kinderen van drie tot en met achttien jaar in achterstandsgebieden van ontwikkelingslanden.

Kennis en bewustzijn

Kinderen zijn van nature nieuwsgierig. Ze hebben een tomeloze fantasie en omarmen de kansen om te lezen en de wereld om hen heen te ontdekken en te begrijpen. Het plezier van lezen, liefst in hun eigen taal, bevordert de alfabetisering en stelt kinderen in staat een solide basis te leggen van kennis en bewustzijn. Kinderen worden trots op zichzelf en hun eigen cultuur. Dat is de bron voor een gezonde samenleving.

Bekijk het filmpje: " Books, why?"

Biblionef speelt daarin een grote rol en ondersteunt leesbevorderende projecten, zoals het opzetten van bibliotheken en het verstrekken van kinderboeken aan visueel gehandicapten.

Schenk ieder kind leesplezier!

Ook u kunt helpen door het werk van Biblionef structureel te steunen. Word vriend van Biblionef. U kunt ook online doneren of een gift overmaken op Postbanknummer 258485 t.n.v. Biblionef Nederland te Den Haag. U steunt Biblionef ook door een banner te plaatsen op uw website. 

Steun Biblionef!


 

 

 

 

 

Biblionef

Lezen, je kunt er niet jong genoeg mee beginnen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Online doneren

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright