HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog Forum
 

 

 

Noordwijk: bloemen aan zee, lente-uitstapje nummer 1

Wandelen, fietsen en bloemenspotten in Bloemenbadplaats Noordwijk


Het is lente. De strandpaviljoens worden weer opgebouwd en de bollenvelden staan in bloei. Voor wie de komende weken een leuk lente-uitstapje wil maken, is Noordwijk de ideale uitvalsbasis. In deze ‘Bloemenbadplaats’ vinden dit voorjaar talloze bloemenattracties -en evenementen plaats. In combinatie met de zee en het 13 kilometer lange zandstrand vervult Noordwijk een diversiteit aan vakantiewensen.

 

Kids bloemenboekje
Kinderen zijn dol op kleuren, geuren en bloemen. En kinderen willen alles weten. In het Visitor Center van Noordwijk (De Grent 8) kunnen kinderen vanaf 1 april een gratis Kids Bloemenboekje van het Internationaal Bloembollen Centrum ophalen. Dit kleurrijke en educatieve boekje is speciaal voor jonge kinderen en staat vol met foto's, opdrachten, leuke weetjes over bollen en bloemen in alle jaargetijden. Het boekje moedigt kinderen aan naar buiten te gaan en actief bezig te zijn in de natuur.

 

Keukenhof en kids
Keukenhof heeft speciaal voor kinderen een spannende speurtocht uitgezet. Kinderen kunnen zo een geweldige ontdekkingsreis gaan maken. Ze zien hoe een bloem uit een bol komt, komen te weten waarom bijna alle bloembollen uit Nederland komen en wat bijvoorbeeld bollenpellen inhoudt. Zo gaan de kids door het hele park en zullen zij veel van de natuur en van de verschillende bloemen leren.

 

Bloemenbadplaats Noordwijk
De Bloemenbadplaats Noordwijk is centraal gelegen tussen Amsterdam en Den Haag, in een 60 kilometer lange strook van de mooiste bloembollenvelden. Gedurende de bloei van de bloembollen is deze streek één van de meest kleurrijke ter wereld en een lust voor het oog. In het plaatselijke musea komt u  alles te weten over de kleurrijke historie van de  bloembollen, flora en fauna.

Het voorjaar vier je kortom het beste in Noordwijk, de Bloemenbadplaats van Europa!

 

 

www.noordwijk.info
Op de www.noordwijk.info staat alle informatie om een dagtripje of langer verblijf in Noordwijk te plannen. Uiteraard staan ook alle evenementen en bijzonderheden in en rondom Noordwijk vermeld.

 

 

MAIL & WIN: 5x Kids Bloemenboekje

PeuterPlace verloot vijf Kids bloemenboekjes. Stuur een berichtje naar de redactie o.v.v. Bloemenboekje. Vergeet je naam en adres niet. Insturen kan tot 30 april as.

 

Meer prijsvragen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 


 

 

 

 

 

© 2004 - 2018 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright