Bobbejaanland presenteert spectaculaire paardenshow 'Het geheime dagboek van Jane Parker'
HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog

Bobbejaanland presenteert spectaculaire paardenshow

Meer show en entertainment in 2012

 

Bobbejaanland gaat 'back to the roots' met meer show en entertainment. Directeur Roland Kleve vond het entertainment tijdens het 50-jarige jubileumfeest in 2011 zo geslaagd dat hij deze koers wil aanhouden. "We willen als familiepark de waarden van Bobbejaan Schoepen op een moderne manier in ere houden. Bobbejaan Schoepen was een show- en entertainmentman. Dat gaan we terugbrengen in Bobbejaanland”. Het hoogtepunt tijdens dit jubileumjaar is dan ook de nieuwe paardenshow met de Turnhoutse musicalster Anne Van Opstal en de Italiaanse Togni-familie. Hieronder een verslag van de perspresentatie.


Vanuit Brabant rijden we in 58 minuten naar 't Plezantste land. (30 minuten vanaf Eindhoven) Bij de entree worden bezoekers opgewacht door twee coole cowboys te paard. Wij wandelen langs alle attracties op weg naar de Saloon in het sfeervolle westerndorpje achterin het park. Onderweg worden we vrolijk begroet door de Bobbejaanland Clowns, die gasten vermaken en drie keer per dag een show opvoeren. Bij de Saloon brengen vier zingende 'hillbillies' je helemaal in de sfeer met bekende Country- en Westernliedjes zoals 'Hang down your head, Tom Dooley'. Maar bij El Paso verderop voel je je pas écht een cowboy! Daar mag je op een rijdend paard met een laserpistool achter de bandieten aan zitten. Zo, helemaal in de sfeer, klaar voor het cowboygeweld en de paardenshow!

 

 

'Het geheime dagboek van Jane Parker'
Terwijl bezoekers plaatsnemen entertaint een cowboy het reeds aanwezige publiek. Wanneer het licht langzaam dimt maken we via een beeldscherm kennis met Crazy John die een koffer van Jane Parker vindt. Hij zoekt naar erfgenamen en stuurt de koffer op naar Sarah Parker (Anne van Opstal) in Bobbejaanland. Dan verschijnt Sarah in levende lijve in de piste. Ze opent de koffer en vindt daarin souvenirs en dagboeken van haar betovergrootmoeder. Dan begint een spectaculaire show waarin het levensverhaal van oma Jane centraal staat.

Indrukwekkend zijn de voltigenummers waarbij stoere cowboys met ogenschijnlijk gemak hun kunsten op prachtige paarden vertonen. Ontroerend is de dans waarin de band tussen Jane en haar lievelingspaard wordt uitgebeeld. De clowneske Mexicaan, Jane's grote liefde, zorgt voor humor en interactie met het publiek er worden acts opgevoerd met zwepen, lasso's, vuurspugen en messenwerpen. In een schitterende finale maken alle artiesten en paarden een ereronde met vlaggen van het huidige en toenmalige VS en Mexico. Een heerlijke show waar jong en oud van kan genieten. Bekijk een preview of meer foto's.

De show duurt 30 minuten en is vanaf 31 maart tot en met 31 augustus te zien tijdens weekenden, feestdagen en vakantiedagen.

Uiteraard is er na de show nog alle tijd om te genieten van de meer dan vijfig attracties in het park en de nieuwe  4D-film Yogi Bear. (helaas was er iets mis met de 4D-effecten, maar 3D was evengoed leuk)

 

TIP
Een abonnement is bij Bobbejaanland i.v.t. een dagkaart heel voordelig (nu € 54,00 per jaar) en bovendien ook geldig in Movie Park Germany! Ter indicatie: online tickets prijs € 29,00 voor een volwassene en € 24,50 voor kinderen van 1.00 tot 1.40 m.

 

Preview 'Making of'

 

 

Over de artiesten
De 25-jarige Anne Van Opstal uit Turnhout beleefde haar eerste grote succes in 2010 in de musical ‘Dans der Vampieren’. Recent afgestudeerd aan de Fontys dansacademie vervulde ze de vrouwelijke hoofdrol van Sarah. Ze wordt dan ook beschouwd als één van de grootste musicalbeloften van het moment. In Nederland speelde ze in de musical Cabaret en speelde ze op het Maastrichtse theaterfestival Zomeravonden en in De Efteling

De paarden worden getraind en bereden door een internationaal gezelschap, te weten de Italiaanse Mike Togni en zijn vrouw Manuela en drie ruiters uit het Franse gezelschap Cow Prod. Bij de Togni-familie zit show en entertainment in het bloed. Mike en Manuela stammen beiden af van vooraanstaande circusfamilies uit Italie en Duitsland. De twee Fransen en een Belgische ruiter maken deel uit van Cow Prod, een gezelschap dat al jarenlang spektakels met paarden in de hoofdrol uitwerkt en dat vertoont door heel Europa. Hun vaardigheden zijn ook niet onopgemerkt gebleven in de filmwereld; ze waren al diverse keren stuntrijders en figuranten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 


© 2004 - 2008 Peuter Place - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright