HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog Forum

 

 

In gesprek met 'happy mom' Corrine van Goethem


Corrine van Goethem (45) is de eigenares van de nieuwe website happymom.nl en werkt daarnaast parttime bij een uitgeverij. Ze woont samen met Pieter en hun dochtertje Fabienne (5).

Corinne nodigde Conny Bais van PeuterPlace.nl uit voor een interview. Uiteraard deden wij haar een tegenvoorstel. Hieruit volgde een leuk gesprek met een 'ervaringsdeskundige happy mom', over de balans tussen werk en moederschap en over het wel en wee van het maken van een informatieve website.

 

 

Hoe kwam je op het idee om happymom.nl te beginnen?

Toen onze dochter twee jaar was, kwam ik op het idee om een site te beginnen. In het begin van mijn moederschap heb ik erg geworsteld met allerlei vragen. Ik vond het moeilijk een goede balans te vinden tussen moederschap en werk. Ik had me eigenlijk nooit eerder in het ouderschap of kinderen verdiept. Mijn moeder, zus en schoonmoeder wonen op afstand en ik was aangewezen op de informatie in tijdschriften en op internetsites. Ik vond teleurstellend weinig ervaringsverhalen. Daardoor kwam ik op het idee om zelf een website te beginnen die dat aanbiedt. Ik ben heel lang met het ontwerpen bezig geweest. Het operationeel maken, het online toegankelijk maken van de site, bleek geen sinecure. Mijn vriend wilde dat voor me doen, maar hij had er onvoldoende tijd voor. Uiteindelijk heb ik dat uitbesteed. De teksten en beelden moest ik er toch zelf op plaatsen en het kostte extra tijd om dat onder de knie te krijgen. Maar het is me gelukt: www.happymom.nl is in de lucht!


Wat zijn de leuke en minder leuke kanten van het maken van een site?

Ik besteed er heel veel uren aan in mijn vrije tijd. Het leukste vind ik de verscheidenheid van het werk. Ten eerste is het onderzoek een belangrijke taak. Kijken wat er speelt in de wereld rond kinderen: wat is hot, wat is leuk, waar heeft iedereen het over? Je loopt voortdurend vooruit, op zoek naar nieuwe items. Daarna schrijf ik een tekstje en zoek of maak er beeld bij. Uiteindelijk kan ik het dan publiceren op de site. Ik probeer contacten te leggen voor een samenwerking of een bijdrage aan de site en denk na over  de site nog leuker kan. Ik heb zelfs notitieblokjes laten drukken, zodat ik overal een spontaan idee meteen kan opschrijven. Overal heb ik briefjes liggen! Waar ik nog meer aandacht aan moet besteden is reclame en marketing om meer bezoekers te krijgen. Mijn drive haal ik uit de positieve reacties van mensen. Dat is echt heel erg leuk, het geeft me het gevoel dat ik moet doorzetten


Je bent pas op latere leeftijd moeder geworden, was dat een bewuste keuze?

Helaas ben ik pas op (te) late leeftijd aan kinderen begonnen. Het kwam er eerder gewoon niet van. Eerst was ik te jong, daarna vrijgezel, ik vond lange tijd niet de juiste standvastige relatie. Mijn leven begon bij veertig omdat ik toen ons dochtertje kreeg. Zo voelt het echt. Vroeger was ik alleen maar met mezelf bezig en dat is nu wezenlijk positief veranderd. Het heeft zijn voor- en nadelen om op oudere leeftijd pas kinderen te krijgen; maar als je jong aan kinderen begint heeft dat ook voor- en nadelen. Daar hou ik me maar aan vast. Fabienne had het de eerste maanden heel erg moeilijk toen ze op de crèche zat. Ze huilde veel ’s nachts en dergelijke. Ik voelde gewoon dat ze niet lekker in haar vel zat. Wanneer ik haar naar de crèche bracht, kon ik het haast niet over mijn moederhart verkrijgen naar mijn werk te gaan. Langer verlof opnemen was geen optie en ik moest tenminste vier dagen per week blijven werken. Na vele jaren fulltime in dienst te zijn geweest, merk ik bovendien dat je als parttimer een andere positie krijgt op je werk. Ik ben echt een streber en wil alles zelf doen. Als parttimer moet je een deel van je werk aan anderen overdragen.


Waar word jij een happy mom van?

Ik word happy van een drukke dag werken, of van lekker bezig zijn met Fabienne in mijn vrije tijd. Op zo'n dag kan ik echt contact maken met mijn kind, door voor te lezen, samen een boswandeling maken, knutselen, een spelletje of gewoon lekker knuffelen. Wanneer ik haar dan tevreden in haar bedje zie slapen, krijg ik een heel erg warm gevoel van binnen. Mijn hart maakt dan een soort vreugdedansje.


Hoe hebben jij en je partner de taken in het huishouden verdeeld?

Mijn vriend is zelfstandig ondernemer en wanneer hij niet naar klanten hoeft, gaat hij thuis aan het werk. Je vindt ons ‘s avonds dan ook vaak samen op de bank, elk met de laptop op schoot. Op Maandag is Pieter thuis en dan brengt hij Fabienne naar school, ze eet dan ook thuis. Ze gaat twee dagen in de week naar de buitenschoolse opvang. Het heeft wel een jaar geduurd voordat ze zich daar prettig voelde, maar nu gaat het prima. Ik werk drie dagen bij de uitgeverij en de andere twee dagen doe ik eigenlijk alles thuis. De boodschappen, schoonmaak, was, strijk, ons tuintje, eten koken, en ik breng Fabienne altijd naar bed. Omdat Pieter's aandeel in het huishouden erg summier is, heb ik nu een schoonmaakster in dienst genomen die eens in de veertien dagen komt.

 

Hoe brengen jullie het liefst  de vakantie door?

Ik hoor moeders vaak vertellen dat een camping echt ideaal is voor kinderen. Maar wij houden van een beetje luxe tijdens de vakantie. Wij gaan het liefst met de auto naar Italië. We verblijven in ieder geval in een hotel met zwembad. Het hoeft geen zwembad te zijn met allerlei glijbanen, een gewoon kindervriendelijk zwembadje is prima. Sinds we Fabienne hebben, zitten we graag in de buurt van het centrum zodat alles lekker dichtbij is, een boulevard of restaurant of iets dergelijks. Toen Fabienne nog maar acht weken oud was, zijn we naar Tenerife op vakantie geweest, een vliegvakantie. Dat vinden we ook heerlijk, maar de tarieven tijdens schoolvakanties voor vliegvakanties zijn wel erg fors dus wordt het toch al gauw de auto. Fabienne vermaakt zich prima onderweg in de auto. Ik zorg wel voor de nodige kleine kadootjes, een nieuwe DVD en we maken regelmatig even een stop onderweg.


Heb jij nog een handige tip voor andere moeders?

Laat je niet gek maken door andere mensen. Volg je hart, je intuitie of het nou je werk, relatie of je kind betreft. Je diepste van binnen heeft altijd bij het rechte eind.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 


 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright