HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen   TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten WinkelW'tjes Forum

 

 

 

 

De klas beweegt! 3.0

 

De klas beweegt! 3.0, de interactieve, geheel vernieuwde en uitgebreide versie van De klas beweegt! wordt gelanceerd op de Nationale Onderwijstentoonstelling (NOT) van 25 tot en met 29 januari 2011 in De Jaarbeurs Utrecht.

Bewegen en goed onderwijs gaan hand in hand. Dat is al jaren de visie van uitgeverij Fysio Educatief. Speciaal voor het basis onderwijs en het speciaal onderwijs ontwikkelde Fysio Educatief 15 jaar geleden De Klas Beweegt!.

De Klas Beweegt! ondersteunt de dagelijkse lespraktijk en helpt het kind bij het aanleren van motorische basisvaardigheden. Bovendien heeft de methodiek een positieve invloed op concentratie en schoolprestaties.

De afgelopen jaren is deze methode steeds verder ontwikkeld en wetenschappelijk geëvalueerd. Op grond van deze evaluatie werd De Klas Beweegt! in de UK op nationale schaal gevoerd en als voorbeeldproject benoemd voor het internationale gezonde scholen netwerk van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

 

Preview
Op de Nationale Gezondheidsbeurs in De Jaarbeurs Utrecht (21, 22 en 23 januari) is er een preview van deze nieuwe interactieve methode. De methodiek van De Klas Beweegt! 3.0 is er op gericht om kinderen en hun omgeving in beweging te krijgen.Het is de eerste aanpak in Nederland die de omgeving van het kind ondersteunt om samen te werken om zo kinderen in beweging te krijgen. Kinderen worden gestimuleerd hun eigen beweegverhaal te vertellen en deze verhalen te delen met ouders, leerkrachten en klasgenootjes.

 

Fysio Educatief
Fysio Educatief is op de Nationale Onderwijstentoonstelling (hal 11, stand D68) en De  Gezondheidsbeurs (stand V26) met een interactieve stand aanwezig en organiseert een groot beweegfestijn.

Naast de introductie van De klas Beweegt! 3.0 zijn er elke dag workshops, lezingen en publieke debatten over bewegen, gezondheid, onderwijs en ouderparticipatie. Ook kan men deelnemen aan de discussietafel of aan een demonstratie van De Klas Beweegt! 3.0. Daarnaast balansoefeningen, dans, fantasiereis; alles komt aan bod op deze meest beweeglijke stand van de beurs. Aan het eind van elke beweegdag (van 16.00-17.00 uur) is er een borrel met muziek. Het dagprogramma staat iedere dag op de geheel vernieuwde site www.beweeg.nl.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright