HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog
 

Dolfje Weerwolfje

Heerlijke film voor het hele gezin

 

Dolfje Weerwolfje, de nieuwe familiefilm van Joram Lürsen (Het Geheim, Alles is Liefde) is vanaf 30 november te zien in de Nederlandse bioscopen. De film is gebaseerd op de populaire kinderboekenreeks van Paul van Loon waarvan meer dan een miljoen boeken zijn verkocht.


Dolfje Weerwolfje
gaat over de kleine Dolfje die niet weet wat hem overkomt als hij op de nacht van zijn zevende verjaardag verandert in een wit pluizig wolfje. Bij het licht van de volle maan springt hij uit het raam van zijn kamertje, de vrijheid tegemoet. Hij rent door het park en de tuin van de buren, vrolijk jagend op eenden en kippen. Als het licht wordt keert hij doodmoe huiswaarts, om een paar uur later wakker te worden als jongetje. Zijn pleegbroertje Timmie vindt het vet en doopt hem ‘Dolfje Weerwolfje’. De gevoelige Dolfje wil helemaal geen weerwolfje zijn. Hij is bang dat zijn pleegouders hem niet meer willen als ze ontdekken wie hij werkelijk is. Dolfje wil zijn geheim koste wat kost bewaren. Maar of dat gaat lukken? Het is tenslotte iedere maand wel een keer volle maan….

Cast: Kim van Kooten (Phileine zegt sorry, Evelien), Trudy Labij (Purper, Baantjer), Remko Vrijdag (Vliegende Panters), Bianca Krijgsman (Plien en Bianca) en Ole Kroes (Sonny Boy, Vreemd Bloed) Regie: Joram Lürsen.

 

 

Recensie

Dolfje Weerwolfje is een heerlijke familiefilm die alle ingrediënten bevat om jong en oud te boeien. Het zou wel eens dé familiefilm kunnen worden deze Kerst, dankzij de uitstekende mix van humor, spanning, ontroering en special (visual) effects. Uiteraard heeft de film een happy end, waarbij papa of mama mogelijk een traantje weg zal pinken. Bovendien brengt het verhaal de prachtige boodschap: Het is niet erg om anders te zijn.

Met name Remko Vrijdag (papa) en Trudy Labij (buurvrouw), maar ook Pim Muda (meester Frans) zorgen voor de vrolijke noot in de film. Oplettende kijkers zullen Paul van Loon een kleine gastrol zien vertolken samen met Tamara Bos, de schrijfster van het scenario.

Bijzondere aandacht verdient de talentvolle kindercast. Ole Kroes (inmiddels acht jaar) zet een vertederende Dolfje neer, maar ook Maas Bronkhuyzen speelt de rol van zorgzaam broertje Timmie op overtuigende wijze. Kortom Dolfje Weerwolfje is een aanrader voor de kerstvakantie. Bekijk de trailer.

Doe mee aan de Dolfje Weerwolfje Verhalenwedstrijd!

 

Trailer

 
www.dolfjeweerwolfjedefilm.nl

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

   
© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright