HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog Forum

 

 

 

 

 


 


Nieuwe show Jeugdcircus Il Grigio in 2012: 'Salute!'


van 7 juli tot en met 22 juli

 

Il Grigio heeft weer een nieuwe voorstellingenreeks in 2012. Deze show heet ‘Salute!’, vrij vertaald: welkom! En van harte welkom bent u om van de artiesten met hun acts te genieten. 80 artiesten, allen uit Haaren, in de leeftijd van 5 tot en met 18 jaar zetten een show neer met een hoog ‘wow-gehalte’. Il Grigio treedt dagelijks op van 7 juli tot en met 22 juli.

Jong en oud werken samen
De allerjongsten staan vooral de eerste dagen nog wat onwennig in de piste, want het is nogal wat: optreden voor een volle zaal met 900 bezoekers! Maar wat ze in één jaar leren bijvoorbeeld als acrobaat bij de Charivari, dat is bijzonder. Dit jaar maken elf jonge artiesten hun debuut in de piste, de toekomst is dus weer verzekerd.

De ervaren artiesten weten waar ze naartoe werken en komen ook vaak zelf met ideeën om hun acts moeilijker, spannender of leuker te maken. Want vernieuwing en plezier hebben staat voorop voor artiest, medewerker én publiek. Denk aan de act touwtje springen. Dit jaar gebruiken de artiesten daarbij ballen, hoepels en jongleerringen. En ze springen in van een kant die in Il Grigio nog niet eerder is vertoond: van de onderkant…! De artiesten van de nieuwe tissueact ‘Odessa’, beloven wat moois voor nu én de toekomst. Natuurlijk zijn de clowns ook meermalen van de partij. Bijzondere aandacht vragen de antipodisten. Ze creëren een compleet nieuwe sfeer met nieuwe materialen en kleding. De groep Acrojump combineert jong en oud en ervaren en onervaren. Die samenwerking en het respect voor elkaars kunnen, laten zien dat het met de artiesten en hun acrobatiek goed zit. Onze pony’s en hondjes laten je weer genieten van hun capriolen. En de jongleurs van ‘The Jugglers’ hebben zich bekwaamd in allerlei materialen: van linten, kegels en diabolo tot tennisrackets. In totaal presenteren de artiesten 20 acts.

 

Meer dan 80 vrijwilligers zijn in touw om de voorstelling mogelijk te maken. Hun beloning is het daverend applaus dat de stralende artiesten in de piste in ontvangst mogen nemen!

Een bijzonder circus, een bezoek waard
In Nederland is de formule van Il Grigio uniek: er wordt geen subsidie aangevraagd en voor de artiesten zijn er geen kosten aan verbonden. Il Grigio draait geheel op de vrijwillige medewerking van vele enthousiaste mensen. Daardoor zijn zowel de toegangsprijs als ook de prijzen van drankjes en versnaperingen laag. Elk jaar wordt in de zomerperiode twee weken dagelijks een spetterende show gepresenteerd. Een bijzonder circus, dat een bezoek meer dan waard is, zeggen de vele bezoekers.

 

 

Praktische informatie
Il Grigio presenteert ‘Salute!’ dagelijks om 14.00 uur vanaf 7 juli tot en met 22 juli in de circusaccommodatie aan de Bossebaan 5a in Haaren (gelegen tussen Den Bosch en Tilburg).

Er zijn extra voorstellingen op dinsdag 17 en donderdag 19 juli om 10.00 uur. De bijzondere slotvoorstelling is op zondagavond 22 juli om 20.00 uur. De show duurt inclusief pauze ruim twee uur. Het circus wordt bij warm weer heerlijk koel gehouden!

Toegangsprijzen variëren van € 4,- tot € 8,-. Parkeren is gratis. Reserveren is gewenst; dit is mogelijk vanaf woensdag 4 juli via telefoonnummer 0411 - 62 12 15.

Meer informatie op www.ilgrigio.nl. Of volg ons via Twitter: @circusilgrigio en Facebook.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright