HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog Forum

 Laat je kind niet vallen !

Consument en Veiligheid start kinderveiligheid campagne

Als ouder moet je er niet aan denken dat je kind iets overkomt. Toch breng je je kind nog te vaak onbewust in gevaar. Volgens Consument en Veiligheid laat maar liefst 80% van de ouders hun kind wel eens alleen op het balkon spelen, gebruiken 3 van de 5 ouders geen raamslot, en laat 20% hun baby wel eens alleen op de commode liggen.


De overheidsorganisatie start op 12 januari 2009 de campagne 'Laat je kind niet vallen' om ouders bewust te maken van gevaarlijke situaties.

Eric Clapton gaf toestemming om zijn nummer 'Tears in Heaven' te gebruiken voor het TV-spotje. In 1991 verloor hij zijn 4 jaar oude zoontje Conor. Hij overleed door een val uit het raam vanaf de 53e verdieping, terwijl ze verstoppertje speelden. Eric Clapton schreef ‘Tears in heaven’ om het verdriet van zich af te schrijven.


Jaarlijks worden 25.000 kinderen op een Spoedeisende Hulpafdeling behandeld als gevolg van een val van een trap, commode, klimrek of balkon. Daarnaast worden er nog eens 3.000 kinderen in een ziekenhuis opgenomen. Het betreft dan vaak fracturen aan een arm of been en hersenletsel. Elk jaar overlijden 4 kinderen aan de gevolgen van een val van hoogte.

Ouders overschatten hun kind vaak. Voor tips ter voorkoming van onveilige situaties kun je terecht bij je consultatiebureau en op www.valwijzer.nl. Op deze site vind je informatie over EHBO, de ontwikkelingsfase van kinderen, gekoppeld aan tips om ongevallen te voorkomen en beweegoefeningen.


Consument en Veiligheid organiseert ook valclinics op basisscholen. Op kinderdagverblijven worden kinderen gestimuleerd om te bewegen, omdat een goede motoriek de kans op een val verkleint.

 

 

 

 

 

 

 Valwijzer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright