HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog Forum
 

 

 

"Dromen zijn er om waar te maken!"

 

Interview met Monique Brand (31), eigenares van Innkids Princess en daarnaast freelance werkzaam als stylist en visagist. Samen met vriend Marco, een Italiaanse modeontwerper, en hun dochtertje Chiara van drie jaar woont ze in Spanje.

Een energieke jonge moeder die haar dromen volgt en andere moeders wil inspireren om hetzelfde te doen.

 

 

 

Hoe ben je ertoe gekomen om in Spanje je bedrijf op te zetten?

Aan Spanje raakte ik jaren geleden verknocht na een vakantie in Barcelona. Daar wilde ik ooit gaan wonen! Een toekomstdroom... In Nederland had ik een baan als managementassistente en ik werkte daarnaast als model en styliste. Om in die glamourwereld tussen de vips te verkeren was een hele boeiende ervaring. Op een dag stond mijn leventje op zijn kop. Er werd een tumor geconstateerd in mijn buik, een enorme klap was dat. Eén van de gevolgen was dat ik in de toekomst niet zwanger zou kunnen worden. Op dat moment dringt dat niet zo tot je door, je wilt alleen maar beter worden. In die moeilijke en onzekere periode ben ik alles met heel andere ogen gaan bekijken. Tijdens mijn revalidatie raakte ik erg geïnteresseerd in spiritualiteit, ik kreeg nieuwe wensen en ontmoette inspirerende mensen. Destijds nam ik me één ding voor: wanneer ik me hier doorheen sla, ga ik mijn dromen waarmaken! Op een dag koos ik voor het avontuur en verhuisde met mijn paard en mijn hond naar Spanje. Ik trainde quarterhorses en vond een leuke kantoorbaan. Om mijn universitaire studies af te kunnen ronden verhuisde ik een tijd naar de USA en later Canada. Ik keerde weer terug naar Spanje doordat ik er een mooie baan kreeg aangeboden.

In die jaren ontmoette ik de man van mijn dromen waarvan ik wonder boven wonder zwanger raakte! Tot aan de zesde maand was er een hoog risico op verlies van de baby. Tijdens een verplichte rustperiode kreeg ik het idee om een kinderkledingwebsite op te zetten. Een perfecte manier om straks tijd met ons kindje door te brengen en tegelijkertijd mijn dromen te blijven volgen. Innkids Princess leek me perfect: Spaanse mode voor kleine prinsesjes. Kleding waarmee moeders de dromen van hun dochtertje kunnen waarmaken. Spanje heeft ontzettend veel leuke kinderkleding en flamencospulletjes. Ik geniet hier enorm van het plezier dat kinderen hebben in deze outfits. Daarom vind ik het heerlijk die ervaring via Innkids te kunnen delen met Nederlandse moeders die niet zo dicht bij de bron zitten als ik!

 

Hoe onderscheidt Innkids Princess zich van andere shops?

Innkids Princess heeft een bijzonder assortiment, met een speciale look. We verkopen flamencokleding en Spaanse jurken met de zogenaamde ‘gitana’ look (zigeunerlook) die daarbij hoort: zwierige jurken, uitbundige kleuren, sierraden en accessoires. Mensen die op mijn site komen kijken, zijn op zoek naar iets speciaals voor hun kind. Vaak willen ze iets met dezelfde look die Chiara uitstraalt op de foto’s. De meeste klanten vertrouwen bij hun keuze op mijn stylingadvies. Op basis van een kleurenfoto van hun kindje stel ik een mooi passend pakket samen. Heel binnenkort wordt Innkids nóg exclusiever. Ik kom met een hele nieuwe site met exclusieve kindermode en kwalitatief hoogwaardige producten, alleen bij Innkids verkrijgbaar! Er is ook een nieuwe afdeling met handgemaakte Italiaanse kindermode voor baby’s en peuters.

 

Hoe ziet je werkdag eruit?

Heel gevarieerd en erg druk! Ik begin heel vroeg, rond zes uur in de ochtend, soms zelfs vroeger! Voor de middag werk ik zoveel mogelijk orders af en ik maak pakketten klaar voor de koerier. Tussen de middag is het siëstatijd. In die uurtjes ga ik met Chiara naar de manege. Chiara gaat nu na de zomervakantie voor het eerst naar school. De schooltijden zijn variabel, de ene keer van negen tot twaalf uur en op andere dagen van drie tot vijf uur. Als Chiara naar bed is, werk ik verder. Wanneer ik op reis ben voor de zaak, optredens of fotoshoots, dan neemt een assistente het van me over.

 

Waar haal je inspiratie en energie vandaan?

Chiara is mijn grote inspiratiebron, ze brengt mij op veel nieuwe ideeën en we hebben ontzettend veel plezier tijdens de fotoshoots voor Innkids. Ik voel me intens gelukkig wanneer ik haar zie spelen, praten en lachen met haar paard en de honden in de prachtige bergen hier. Elke dag maken we daar samen tijd voor vrij. Dat geeft ons rust, plezier en een hele hoop positieve energie! De ene dag wordt het een picknick, de andere dag een lange wandeling. Ons paard trainen we in natural horsemanship: hij rent los om ons heen en wanneer we één keer fluiten, staat hij naast ons. Hij is nog beter getraind dan de honden, mooi hè?! Ik voel me zo happy dat we dit alles kunnen meegeven aan Chiara. Er is niets mooiers dan te genieten van de simpele dingen die de natuur ons te bieden heeft!

Hoe combineer je het werk en het huishouden?

Marco en ik zijn op een hele mooie manier in balans met elkaar, je zult mij nooit snel horen klagen. Eigenlijk hebben we elkaar geen taken toegewezen, wanneer ik ergens geen tijd voor hebt, dan zorgt Marco ervoor. Ik zorg voor Chiara, de dieren en het huishouden. Schoonmaken is een ontspanning voor me en koken een hobby, neem me dat nooit af! We hebben het allebei erg druk en we zijn blij wanneer we aan het eind van de dag tijd met elkaar en de dieren kunnen doorbrengen. We hebben geen familie in de buurt wonen dus Chiara is altijd bij me. Ik geniet ervan, ze laat me lachen, ze geeft me altijd positieve energie en ontzettend veel liefde. Ze wil ook altijd helpen met inpakken van pakketten, super schattig!


Heb je nog wensen of ambities voor de toekomst?

We hebben nog hele leuke plannen voor de toekomst! Ik ben bezig met het ontwerpen van een Baby Rock & Fashion lijn voor baby's, peuters en kleuter tot 6 jaar. Er zijn al enkele modellen geprint en ik ben enorm enthousiast over het resultaat. Verder hoop ik in de toekomst een winkel in Nederland te kunnen openen. Er zijn veel imitatieproducten verkrijgbaar, maar op internet zie je het kwaliteitsverschil niet. In een winkel kunnen klanten de stoffen zien en voelen en de verschillen in kwaliteit vaststellen. Een prachtige prinsessenwinkel in Nederland, ja, dat is absoluut een wens die op een dag uit zal komen!

Nog een tip voor andere moeders?

Probeer iedere dag even met je kind de natuur in te gaan: samen de kracht en de energie voelen van de natuur, luisteren naar de vogeltjes, observeer je kindje en speel met haar of hem. Adem heel diep in, sluit je ogen voor een seconde en wees dankbaar voor alles wat je hebt...Carpe Diem!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 


 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright