HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog Forum
 

 

De mooiste picknickplekken in Frankrijk

Welk Frankrijktype ben jij?

 

De zomer is ideaal om de picknickmand van zolder te halen en er lekker op uit gaan in de frisse buitenlucht. Een Franse picknick heb je zo samengesteld. Je koopt wat knapperige Franse stokbroodjes of rozijnenbrood, een paar kaasjes, vijgen, druiven, een worst of een patétje, een lekker flesje van het een of ander (vergeet de kurkentrekker niet...) en je bent klaar om te gaan picknicken. Zoek een goed plekje in de zon, spreid je deken uit en genieten maar!

 

Mail & Win!
Terwijl de papa's en mama's nagenieten van een wijntje en een hapje, kunnen de kinderen heerlijk spelen in de gezonde buitenlucht. Met deze deze stoere denim vlieger in de vorm van een piratenschip van Gray Label zullen ze zich uitstekend vermaken! PeuterPlace verloot vier stuks. Wil jij kans maken op deze coole vlieger? Klik hier en doe de test.

Stuur de uitslag door aan de redactie o.v.v. La douce France en vermeld welk Frankrijktype jij bent. Vergeet je naam en adres niet!
Insturen kan tot 8 augustus as.

 

Favoriete picknickplekken in Frankrijk

Hoewel picknicken in Nederland heel gezellig kan zijn, biedt Frankrijk de meest uiteenlopende plekken waar je kunt genieten van een goedgevulde mand en goed gezelschap. Je kunt in la douce France bijna overal gaan picknicken, maar hier volgen een aantal van de leukste picknickplekken, uiteenlopend van op een eiland, in het duin of bij een vulkaan op een rijtje voor je.

 

La Grande Dune Du Pilat
La Grande Dune du Pilat, in Arcachon, is niet zo maar een duin. Deze duin is de grootste van Europa en is maar liefst 105 meter hoog, 500 meter breed en 2,7 kilometer lang. Het is het grootste natuurmonument in Europa en bestaat uit 60 miljoen m³ zand. Op de duin heb je een prachtig panorama, met een spectaculair uitzicht op de Banc d’Arguin. De Banc d’Arguin is een verzameling van zandbanken, die door de keringen van het getij en de stromingen van de wind steeds van vorm veranderen. Als je de duin afdaalt, kom je op een mooi strandje waar je gezellig kan picknicken. Tip: ga uit de wind zitten of neem een windschermpje mee. Voor meer informatie, klik hier.

 

dune.jpg
       ©Office de tourisme de la teste de Buch

 

Het Vulkaanpark in de Auvergne
De vulkanen in het hart van Frankrijk zijn zeer uniek in Europa. Deze slapende vulkanen zijn nog steeds één van de grootste natuurwonderen in Europa. Door de jaren heen en zover het oog reikt heeft er zich een ongerepte plantengroei ontwikkeld, waardoor je jezelf heel erg dicht bij de natuur voelt. Tussen de geur van de verse kruidige grashalmen is het heerlijk relaxen met een brietje en een slokje rode wijn. Wie een liefhebber is van geschiedenis en authenticiteit, moet zeker de charmante dorpjes aan de voet van de vulkanen bezoeken. In het pretpark Vulcania kan men terecht om wat meer te weten te komen over dit natuurfenomeen.


Volcan_Puy_des_Goules[LACROIX-Rémy, CRT Auvergne].JPG
      ©LACROIX-Rémy, CRT Auvergne

 

Het Meer van Vassivière
De vroegere Maulde-vallei is nu het grootste meer in de Limousin met een oppervlakte van 1000 ha. Beklim de vuurtoren op het eiland voor een adembenemend uitzicht over het wateroppervlak, dat constant van kleur verandert. Ontdek de prachtige en wilde omgeving, via de route rond het meer, dat alle gehuchtjes verbindt. Zet je aan de oever van het meer en geniet van je heerlijke picknick. Tip: laat je iPod thuis en geniet van het ruisen van de klaproosjes.

Lac-de-vassiviere[CRTL] Limousin.JPG
© CRTL

 

Het eiland van Noirmoutier (Île de Noirmoutier)
Noirmoutier is een berucht oud smokkelaarseiland voor de Franse kust in de baai van Bourgnef, even ten zuiden van de monding van de Loire. Admiraal Tromp bezette het eiland in 1674 en vanaf de 17e eeuw was het een groot aanvoercentrum van gesmokkelde tabak, die van overzee aangevoerd werd met Engelse en Hollandse schepen. Noirmoutier wordt ook wel "La Belle Hollandaise" genoemd, want de helft ligt hier onder de zeespiegel, getuige de zoutmoerassen. Dit eiland is verbonden met het vasteland via een brug of anders via de “Passage du Gois”, een weg van 4 km, die tevoorschijn komt tijdens eb. Tip: bezoek de toeristische haventjes van Noirmoutier-en-l'Île en van L'Épine.


          © M. Thiery

 

Er zijn nog veel meer bijzondere picknickplekken in Frankrijk! Pak je koffer en vul je mand maar vast want voor je het weet zit je in het zonnige Frankrijk op een prachtige plek te genieten van een heerlijke picknick. Of je nu voor cultuur of voor ontspanning gaat, er is voor ieder wat wils in Frankrijk.

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright