HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog

 

 

 

 

 

 

nijntje kookboek door Samuel Levie en Dick Bruna

verhalen voor de allerkleinsten en recepten voor de hele familie

In samenwerking met culinair schrijver en vader Samuel Levie brengt Mercis Publishing begin september een nieuw nijntje lees- en kookboek uit. In ‘eten met nijntje’ staan vijf nijntje-verhalen over eten én veertig nieuwe, aansluitende recepten van Samuel Levie. Een kleurrijk boek waarbij jonge kinderen met behulp van nijntje worden gestimuleerd tot het proberen van nieuwe smaken.

de recepten
De recepten en tips in ‘eten met nijntje’ zijn een inspiratiebron voor ouders die hun kinderen willen laten proeven dat groenten lekker zijn. Het boek bevat veertig diverse recepten: van bloemkoolpannenkoeken en groentepurees in alle kleuren van de regenboog tot aan gevulde appels en perensmoothies. De gerechten zijn eenvoudig om te maken, gezond, voornamelijk vegetarisch en vooral erg lekker! Heerlijk voor de hele familie, maar bij uitstek geschikt voor dreumesen, peuters en kleuters.

de verhalen
In vijf korte verhalen leren nijntje en haar vriendjes kinderen meer over eten en waar het vandaan komt. Nijntje gaat op ontdekkingstocht in een boomgaard, leert dat melk van een koe komt en helpt in de moestuin. Wanneer kinderen zien dat nijntje worteltjes uit haar moestuin eet, zullen ze vast eerder smullen van de wortelsaté uit het kookboek. De recepten sluiten aan bij de verhalen, zodat ouders en kinderen gezellig samen kunnen lezen en eten.

 

over Samuel Levie
Samuel Levie stond tien jaar lang als chef-kok achter de pannen en is onder andere columnist bij Het Parool, worstenmaker bij Brandt & Levie en schrijver van het kookboek ‘We Eten Thuis’. Hij is de oprichter van het Slow Food Youth Network, dat zich inzet voor een eerlijker en gezonder voedselsysteem, en co-founder van Food Cabinet. Dankzij zijn duurzame initiatieven stond Samuel in de Food100 (2017) en in de Trouw Duurzame 100 (2016).

Direct bestellen te bij Bol.com

 


 

 

 


 

 

 

 

 

 


 

 

 


 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2018 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright