Pakket Woordenschatontwikkeling
HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog Forum

 

Praatpakket Woordenschatontwikkeling

Gaat u in 2009 echt werk maken van taalachterstanden? Speciaal voor iedereen die werkt aan de woordenschat en gespreksvaardigheden bij peuters en kleuters is er nu het Frokkie en Lola praatpakket. Een nieuw pakket met 18 verschillende praatplaten op A4 formaat. De uitgebreide handleiding en de vele gebruiksmogelijkheden (ook voor digitaal schoolbord) maken het praatpakket heel interessant voor in de groep, RT of logopedie!

Met 36 praatplaten (18 verschillende) op A4-formaat biedt het Praatpakket Woordenschatontwikkeling uniek materiaal voor iedereen die met peuters en/of kleuters wil werken aan woordenschatontwikkeling. Op school, peuterspeelzaal, of in de kinderopvang, maar ook voor RT- of logopediepraktijk is dit pakket een kleurrijke aanwinst!Over het Praatpakket Woordenschatontwikkeling:

  • 18 gelamineerde praatplaten (in 2-voud, formaat A4)
  • Uitgebreide handleiding met verhaaltjes, opzegversjes en tips
  • Met CD-rom voor projectie of gebruik op digitaal schoolbord
  • Het Praatpakket wordt geleverd in een leuk houten kistje
  • Thema's sluiten naadloos aan op de serie Basismappen voor groep 1/2
  • Ontwikkeld door Karin Luttenberg i.s.m. Leskist.nl

Frokkie en Lola: herkenbaar en kleurrijk!
De twee terugkomende figuurtjes op elke praatplaat heten Frokkie en Lola. Deze populaire tweeling is bedacht door Karin Luttenberg. Frokkie en Lola nemen op elke praatplaat een andere rol aan. De herkenbaarheid van de figuurtjes in hun wisselende, kleurrijke omgeving spreekt zeker tot de verbeelding van peuters en kleuters!

 

Unieke mogelijkheden met de dubbele platen
Alle 18 platen worden in het pakket 2x geleverd. Dit biedt unieke mogelijkheden voor duo-lezen, maar ook om een kaart mee te geven naar huis of in verschillende groepen te gebruiken. De uitgebreide gebruiksmogelijkheden staan beschreven in de duidelijke handleiding.

 

Van visueel naar verbaal
Elke plaat geeft op herkenbare wijze een situatie neer. In de handleiding is per plaat een lijst met basiswoorden opgenomen. Daarbij staan een opzegversje, een aanwijsverhaaltje, een praatvraag en een aantal woordenschatvragen. Telkens met het doel de woordenschat te vergroten en de gespreksvaardigheden te oefenen.

Combinatie met de serie Basismappen voor groep 1/2
De 18 thema's van de praatplaten komen overeen met de thema's van de serie Basismappen voor groep 1/2. Scholen die deze praktische serie themamappen inzetten kunnen de praatplaten dus zeer goed bij de thema's gebruiken. De thema's sluiten aan op veel gebruikte thema's in het kleuteronderwijs.

De thema's:
1 boerderij, 2 Ridders en prinsessen, 3 Ziek zijn, 4 Groente en fruit, 5 Paddenstoel, 6 Post & Co, 7 Wonen en klussen, 8 In en op zee, 9 Onderweg, 10 Eet smakelijk, 11 Regenboogtheater, 12 De kapsalon, 13 Lang geleden, 14 Tuincentrum, 15 Baby, 16 Feest, 17 Kriebelbeestjes, 18 Mijn atelier.

Cd-rom (o.a. voor gebruik digitaal schoolbord)
Op de bijgeleverde cd-rom vindt u een grote versie van alle praatplaten. Hierdoor is het mogelijk de praatplaten, die vooral bedoeld zijn voor de kleine kring of individuele begeleiding, ook in te zetten voor groepsgebruik. De CD-rom bevat ook alle 18 praatplaten als kleurplaat!

Het pakket is te bestellen voor 79,50 euro bij de Frokkie & Lola webwinkel.

 


 

 
 


 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright