HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen   TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten WinkelW'tjes Forum
 

 

Thema sprookjes - Hans en Grietje

Spelletjes en tips voor kinderen van 4 tot 9 jaar

 


Een spelletje voor buiten: lepel-tikkertje

Knip een pollepel uit een stuk spons (zie foto). De heks moet de kinderen hiermee tikken. Als je getikt bent moet je in de pan, een afgebakend stuk op de grond.

 

Vinger raden

Neem een oud kleed, teken er tralies op en maak er een gaatje in. Hang dit in de deuropening. Alle kinderen behalve één staan achter het kleed. Dit kind is de heks. Ze zegt: 'Zo, Hans laat me je vingertje eens zien.' Eén kind steekt zijn vinger door het gaatje en de heks moet raden wie het is.Wie de meeste kinderen goed heeft geraden heeft gewonnen. Bij gelijk spel kun je ook nog een finale spelen.


De heks voert Hans

Verdeel de kinderen in twee teams. Geef het ene kind (de heks) een stokje met een touwtje waar een stuk koek aanhangt. Het andere kind moet de koek zo snel mogelijk opeten. Het team dat het eerst klaar is, heeft gewonnen.


Broodkruimelexperiment

Laat de kinderen een wandeling maken en daarbij kleine broodkruimeltjes strooien. Loop een route die de kinderen niet goed kennen, zodat jullie op een gegeven moment ‘verdwaald’ zijn. Nu maar hopen dat de broodkruimels er nog liggen! Zo niet, dan weet jij de weg naar huis wel, toch?


Meer tips

  • Versiering: zoek foto’s van snoepjes en print ze heel groot uit of teken grote snoepjes. Knip ze uit en hang ze aan deuren en muren.

  • Laat de kinderen een snoepketting rijgen van zacht snoep, zoals tumtummetjes of Engelse dropjes.

  • Snijd van hotelcake of ontbijtkoek een huisje en laat kinderen hier met glazuur snoep opplakken (zie uitnodiging blz. 44).

****


© Met toestemming van The House of Books uit 'Er is er een jarig...', van Geny Soeteman. Alleen bestemd voor eigen gebruik. Het is verboden om deze verhalen en illustraties te kopiëren of publiceren.

 

Zie ook:

Halloween spelletjes & activiteiten

Balspelletjes

Spelen en bewegen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze tip komt uit:Recensie

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright