HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog

 

 

 

 

 

 

Kinderen leren spelenderwijs Engels met StoryZoo

Feelgood animatieserie met educatieve basis

In de feelgood animatieserie StoryZoo, die elke werkdag bij RTL Telekids te zien is, leren jonge kinderen op een speelse manier Engels. De serie is ontwikkeld in samenspraak met gerenommeerde taalinstituten en heeft een educatieve basis. Tegelijkertijd biedt het kinderen in de leeftijd van 2 tot 6 jaar één groot avontuurlijk feest:

StoryZoo werd ontwikkeld door Johannes Gropp in samenwerking met kinderboekenschrijvers en animators die eerder meewerkten aan Sesamstraat, Het Zandkasteel en Pim & Pom. De kleurrijke en vrolijke beelden en verhalen gaan gepaard met aanstekelijke muziek.Het doel is om de kinderen in aanraking te brengen met veilige, speelse maar ook educatieve content met leuke animaties.

StoryZoo is een magisch boek dat elke aflevering opent met de vrolijke animatiefiguren Toby de aap, Pepper de papegaai en Bax de beer. Pepper spreekt enkel Engels en Toby spreekt, net als de kinderen, Nederlands. Bijna alles wat Toby roept, herhaalt Pepper in het Engels. Zo leren de kinderen de Engelse vertaling van veel woorden en korte zinnen.

De serie is iedere werkdag te zien op RTL8 (Telekids) en kan op Videoland teruggekeken worden.
Daarnaast is er een Nederlands YouTube-kanaal met wekelijks nieuwe content.
De StoryZoo liedjes en de audioboeken zijn op alle bekende audio platformen zoals Spotify, iTunes, Amazon of Deezer te beluisteren.

 

StoryZoo op Youtube
StoryZoo op Facebook

 

Over de oprichter
Johannes Gropp (1975 Dueren, Duitsland) begon na zijn studie een baan bij Endemol in Duitsland. Op zijn 32e is hij naar Amsterdam verhuisd waar hij 4 jaar voor 2waytraffic International heeft gewerkt, onderdeel van Endemol International. Na de overname door Sony Pictures Television heeft hij het interactieve licentieteam voor wereldwijd bekende tv-shows zoals "Who Wants To Be A Millionaire" en "Shark Tank" aangestuurd. Nadat hij vier jaar deels in Amsterdam en deels in Londen voor Sony werkte, besloot hij een eigen bedrijf te beginnen. Johannes heeft een Nederlandse vrouw en ze voeden hun twee kinderen (3 en 6 jaar) tweetalig op. Dit was mede inspiratie om een TV-programma voor jonge kinderen te ontwikkelen waarmee ze op een speelse manier een nieuwe taal leren.


MAIL & WIN
Wil jij kans maken op een StoryZoo knuffel, DVD of boek? Stuur een berichtje met je naam en adresgegevens naar de redactie o.v.v. StoryZoo ! Doe je liever mee via Facebook? Like deze actie en laat ons in een reactie weten watjij wil winnen.

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 


 

 

 


 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2018 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright