HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog Forum

 

 

Dribbel website vernieuwd

Peuters snelst groeiende groep internetgebruikers


De website www.dribbel.com, gebaseerd op het wereldberoemde hondje Dribbel,  is volledig vernieuwd en biedt iedere leeftijdscategorie educatieve en vrolijke activiteiten. Het leerzame karakter is belangrijk; peuters zijn namelijk de snelst groeiende groep internetgebruikers¹. Dribbel.com heeft maar liefst 1,5 miljoen bezoekers per maand.

Op de website kan je peuter zelf een rol spelen in een Dribbel-verhaal, knutselen of puzzelen. Kinderen worden ook gestimuleerd om ‘offline’ te spelen: het is mogelijk om Dribbel-kleurplaten en feestuitnodigingen te printen en aan de keukentafel in te kleuren. Met frisse kleuren, korte verhaaltjes, muziek en herkenbare situaties prikkelt de website de verbeelding van peuters en kleuters ( 0-6 jaar). Er is ook een compleet leerpakket te downloaden voor gebruik op het kinderdagverblijf en de onderbouw van de basisschool.

 

Positieve effecten van kindersites
99 Procent van de huishoudens bezit een computer. Dribbel speelt daar op in met deze vrolijke website waarop ook de kleinsten online spelend kunnen leren. Uit onderzoek blijkt dat regelmatig spelen op de computer het ruimtelijk- en strategisch inzicht en de oog-handcoördinatie van kinderen verbeterd. Door het gebruik van beelden, geluid en interactiemogelijkheden kunnen 3 tot 5-jarigen zich langer concentreren².

 

Dertig jaar Dribbel
Dribbel bestaat in 2010 dertig jaar en is onverminderd populair; in 2008 staan twee Dribbel-boekjes in de top-10 van de best verkochte kinderboeken van Unieboek. Miljoenen kinderen hebben al met hun (groot)ouders de boekjes gelezen en de flapjes opgetild, op zoek naar het vrolijke hondje. Er zijn meer dan 100 verschillende boekjes, in 65 talen, waaronder het Fries. Daarnaast zijn er vele DVD’s verkrijgbaar met de vrolijke avonturen van Dribbel. De bedenker van Dribbel, Eric Hill, heeft nog veel in petto voor zijn creatie: “Gedrukt of digitaal, welk nieuw medium er verder nog komt, Dribbel zal erbij zijn!”.

 

(¹ = bron: Microsoft) (² = bron: Sociaal Cultureel Planbureau)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 


 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright