HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog Forum
 

 

Woezel en Pip op TV in KRO Kindertijd

Twee liefste hondjes van de wereld maken dromen waar

 

In oktober is een lang gekoesterde droom uitgekomen. De door Guusje Nederhorst gecreëerde hondjes Woezel en Pip hebben hun nationale- en internationale tv debuut  met een eigen animatieserie bij zowel KRO Kindertijd als bij een Belgische zender. De animatieserie is gebaseerd op de zeer populaire kinderboekjes van de twee allerliefste hondjes van de wereld en uitgewerkt  door een Nederlands animatieteam o.l.v. Dinand Woesthoff en Jan Willem Bult.

Tot en met eind december zal de animatieserie van 5 minuten dagelijks te zien zijn tussen 07.45 en 8.15 uur bij Z@ppelin op Nederland 3,  tussen 17.00 en 17.45 uur op Nederland 1 en bij VTM KZoom in België. 

 

 

 

MAIL & WIN

PeuterPlace verloot maar liefst 12 DVD's met de animatieserie van Woezel en Pip! Wil jij graag maken? Stuur dan een berichtje met je naam en adres naar de redactie o.v.v. Woezel en Pip. Insturen tot 31 december.

 

Meer prijsvragen

 

Over Woezel en Pip

De stemmen van Woezel en Pip zijn ingesproken door Xavier (11 jaar) en Elaine (8 jaar). Tante Perenboom wordt vertolkt door Willeke Alberti, Zonnetje door Bettina Holwerda en Babette van Veen neemt de inmiddels voor haar bekende rol als Vertelster op zich.

De herkenbare Woezel en Pip thema’s die dichtbij de belevingswereld van kinderen staan, zoals vriendschap, spelen en delen komen terug in de serie. Dinand Woesthoff, getrouwd met Guusje en creatief de drijvende kracht achter Woezel en Pip, over de ontwikkeling van deze animatieserie:

We hebben lang moeten wachten tot de leukste hondjes naar de televisie kwamen. Een droom van Guus en van het hele team achter Woezel en Pip. In  oktober is het dus zo ver. In Nederland en België! We willen de avonturen van Woezel en Pip ook op televisie dicht bij het hart houden. Authentiek, warm, veilig en vooral met heel veel plezier. De hondjes zullen de kindjes meenemen op de leukste avonturen in de Tovertuin en ver daar buiten. Het is fantastisch om te zien hoe een droom Nederland langzaam aan het betoveren is. Met boekjes, theater, voorleesdagen, speelgoed en nu dus ook als televisieserie voor de kleintjes. Het unieke aan deze serie is dat de authentieke uitstraling van de hondjes volledig tot uiting komt maar wel anno 2010, met een frisheid en vernieuwing die ik nog niet in een 2d animatie gezien heb. Daarnaast is het de afgelopen 10 jaar niet meer voorgekomen dat een animatiereeks door een volledig Nederlands team en in Nederland ontwikkeld wordt. We vonden dit een belangrijk uitgangspunt bij het tot leven brengen van Woezel en Pip als puur Nederlands merk”, aldus Woesthoff.

Jan-Willem Bult, eindredacteur KRO Kindertijd: “De karakters van Woezel en Pip hebben dezelfde onbevangen nieuws-gierigheid en warmte die zo kenmerkend is voor KRO Kindertijd. Dat bracht Dinand en mij bij elkaar en groeide uit in een intensieve en bijzondere samenwerking. Woezel en Pip hebben er een dimensie bij gekregen, die generaties kinderen zal boeien en ontroeren. En niet alleen in Nederland, maar ook ver daarbuiten omdat het internationale allure heeft. Het is een perfecte match”

Woezel en Pip, een van de meest populaire pre-school karakters van Nederland, hopen met hun tv debuut nog meer kinderharten te veroveren. In België staan de hondjes nog aan het begin van hun lang gekoesterde droom maar de hoop is dat ook daar de eenvoud en kracht, gecombineerd met de unieke illustraties, een fraai succes zullen worden.

Woezel en Pip steunen de Guusje Nederhorst Foundation die zich volledig richt op de vergeten kinderen van Nederland. Kinderen met een kansarme start, door wat voor reden dan ook. Kinderen die wonen in elke stad.
Voor meer info:www.guusjenederhorstfoundation.nl

 

 

 

 

Meer van Woezel en Pip

Kleurplaat Woezel en Pip

Prentenboek & CD: Zomaar een dag

Woezel en Pip puzzel of stapelkubus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright