Zwitsal Kwáák verzorging voor peuters - Peuteronderzoek
HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog Forum

 

Zwitsal Kwáák

Minder 'neeeeeh' en makkelijker ‘zelluf doen’

 


Peuterpubertijd lastiger maar leuker dan babyfase

De peutertijd is niet alleen een nieuwe fase in het leven van een kind, ook voor moeders is het een flinke omschakeling. Zeven op de tien peutermama's zeggen vaker boos te worden op hun peuter, dan voorheen. Ondanks dat puberende peuters het geduld van hun ouders soms zwaar op de proef stellen, vindt 39 procent van de moeders de peuterfase leuker dan de babytijd. Bijna zes op de tien moeders (55 procent) genieten even veel van beide periodes. Dat blijkt uit Het Grote Peuteronderzoek van Zwitsal, waaraan zo’n 2.100 moeders met kinderen vanaf één jaar meewerkten.

Peuters zeggen vaker 'nee' en willen alles 'zelluf doen'. Het moeilijkste van de peuterpuberteit is dat de kinderen niet meer automatisch doen wat je zegt, stelt 46 procent van de moeders. Het zwaarste moment van de dag is het avondeten, dat vaak ontaardt in een chaotische kliederboel. Toch zien de moeders ook de leuke kanten van deze fase, zoals eigenwijsheid en het feit dat hun kind zich beter kan uiten. Op de vraag wat men niet durft te vertellen, antwoordt 27 procent: "Dat ik wel eens tegen mijn kind gil". Tien procent durft niet te zeggen dat er wel eens een tikje is uitgedeeld.

 

Wassen is het leukste moment

Het leukste moment van de dag vinden de moeders het wassen van hun kindje. Ook de peuters vinden volgens hun mama’s het douchen en wassen het leukst, maar tot op zekere hoogte: Wanneer hun haren gewassen of hun tandjes gepoetst moeten worden, begint bij de kleintjes het protest. Bijna acht op de tien peuters gaat dagelijks of om de dag in bad. Bij 74 procent van de kindjes wordt met dezelfde frequentie de haartjes gewassen. Om de waterpret te vergroten, baddert één op de drie moeders bijna altijd lekker mee. Moeders hebben hygiëne bij peuters hoog in het vaandel staan. Tweederde van de peuters moet de handjes wassen voor het aan tafel gaan en na het toiletbezoek. En vanwege de Mexicaanse griep laat 17 procent van de moeders hun kinderen nu vaker de handen wassen.


Zwitsal Kwáák

Zwitsal heeft de nieuwe lijn Kwáák ontwikkeld om het verzorgingsritueel voor peuters nog makkelijker en leuker te maken. De lijn Kwáák bestaat uit een 2-in-1 shampoo&wasschuim, een handzeep met pompje en vochtige billendoekjes van extra zacht maar sterk materiaal. De pompflacons in de vorm van een eendje maakt jonge peuters enthousiast om de producten te gebruiken en oudere peuters kunnen makkelijker zichzelf leren wassen. De Kwáák-pompjes kunnen opnieuw gevuld worden met navulverpakkingen voor shampoo&wasschuim en handzeep.

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 


© 2004 - 2008 Peuter Place - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright