HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen   TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten WinkelW'tjes Kids DVD

Thema Dieren(dag)

AQUARIUM


Een leuke knutsel die ik onlangs met mijn oppaskindje Chris heb gedaan. Chris is zes jaar oud en vindt het momenteel heel leuk om kijkdozen te maken. We hebben dan ook al verschillende kijkdozen samen gemaakt. Vorige week hebben we een aquarium gemaakt. Dit naar aanleiding van een bezoek aan de zee waar Chris (en ik ook) erg door geinspireerd werden. Bovendien hadden we een tas vol schelpjes meegenomen waar we iets mee wilden doen.Benodigdheden:
Doos
Steentjes die je doen denken aan een vis
Verf (vooral blauw)
Schelpen
Karton
Draadjes die je niet goed kan zien
Plakband
Zand
Lijm
Schaar

Je neemt de doos en verft hem helemaal blauw behalve aan de binnenkant onderin. Aan de onderkant doe je een laag lijm en dan strooi je er zand over. Zorg dat het zand goed blijft plakken.
Je laat hem drogen en ondertussen kun je de stenen schilderen op zo'n manier dat ze een beetje op een vis gaan lijken. Ook kun je nu de planten maken die je in het aquarium kan plakken. Je tekent de planten eerst op het karton en dan schilder of kleur je ze. Maak aan de planten aan de onderkant een flapje zodanig dat je ze kunt vastplakken op de bodem.
Als alles droog is dan prik je een paar gaatjes (zoveel als je visjes hebt) in de bovenkant van de doos. Dan maak je de draad vast aan de visjes en stopt het draadje door het gaatje. Daar maak je het draadje vast zodanig dat de vis op een mooie hoogte in het aquarium zwemt.

Tip: Als je stenen visjes niet leuk vind, kan je ze ook van karton maken natuurlijk. Je moet ze dan wel aan twee zijden verven

Tip van H. Nicolai

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Leuke knutselboeken

 

Handenarbeid met peuters

 


dieren maken

 

 

 
© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright