HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen   TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten WinkelW'tjes Kids DVD

 

Leuke knutselboeken

Handenarbeid met peuters

 Thema Dieren(dag)


Knutselactiviteit: Kinderboerderij

Laatst heb ik op het kinderdagverblijf samen met de kinderen een grote kinderboerderij gemaakt. Dit was erg gezellig en leerzaam voor de kinderen omdat ze samen moesten werken.

Dit heb je nodig

- pak een groot vel papier ( misschien zelfs twee aan elkaar)
- verschillende kleuren vellen papier voor water, stallen, hekken, gras.
- verschillende plaatjes van dieren,en misschien traktoren die de kinderen kunnen uitknippen
- scharen
- lijm


Vertel de kinderen dat je samen een grote boerderij gaat maken. Knip zelf van te voren een ''plas water'' uit een blauw vel papier uit, ook stallen, hokken en eventueel hekken.
Deze kun je samen met de kinderen een plekje geven op het vel papier.

Het is leuk om de kinderen dan te vragen wat de boerderij nog mist. De dieren natuurlijk, of misschien wel wat anders.( dat maak je er dan nog snel even bij)

De dieren mogen ze zelf uitknippen (ook al betekent dit dat er dieren zonder hoofd of lichaam zullen zijn) Wanneer ze klaar zijn met knippen mogen ze samen de dieren een plekje op hun boerderij geven, en ze met lijm opplakken.

Het is erg leuk om te zien dat ook kleine kinderen al kunnen overleggen of miscshien ook juist niet. Je kunt met deze activiteit goed de karaktereigenschappen van ieder kind ontdekken.
Wie is overheersend, wie heeft geduld, wie kijkt de kat uit de boom en wacht rustig af wanneer zijn/haar kip op geplakt kan worden.

Wat ik het leukste aan deze activiteit vind, is de gezelligheid en jah, dat de kippen en varkens soms in het water leven en de eenden in een stal.

Groetjes,Debbie


 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright