HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten WinkelW'tjes Forum

 

 

 

 

 


 

SES Creatief - Ecolijn voor creatief speelgoed

Kinderen verdienen spelend beter milieu

Kinderen zijn de toekomst. En als kinderen de toekomst zijn waarom dan niet hun toekomst veiligstellen. Het puur Nederlandse merk SES (Selectief Educatief Speelgoed) Creatief introduceert wereldwijd als eerste een ECO-lijn voor creatief speelgoed. De SES Creatief ECO-lijn omvat milieusparende kleurpotloden, klei, vingerverf en stoepkrijt.


 


Alle verpakkingen van SES Creatief werden al vervaardigd van hergebruikt karton. De CO2 uitstoot blijft beperkt door efficiënte productie en verdeling. Veilig ook omdat alle productie in Nederland plaats vindt en alle veiligheidseisen overtreft. SES Creatief, de uitvinder van ondermeer stoepkrijt en klei in luchtdichte potten, stelt bij dat alles speelplezier voorop. Lekker spelen, aangemoedigd door het resultaat, dat is de filosofie van dit oer-Nederlandse bedrijf.

Maar wat maakt de ECO-lijn nu Eco? Superdough bijvoorbeeld, heeft een heuse ‘machine’ met mallen waarmee kinderen de draden klei in sterretjes of bijvoorbeeld vierkanten kneden. Deze ‘knijper’ wordt voor 64% uit gerecycled plastic gemaakt. De klei zelf bestaat voor 94 % uit natuurlijke grondstoffen en is ook nog eens glutenvrij. Wordt de klei los in potjes gekocht dan zijn deze ook nog eens voor 50% van hergebruikt kunststof.


Liever kleuren dan boetseren? De nieuwe Eco vingerverf kleurt groen en alle andere kleuren. Zelfde principe, een even groen pak: 90% natuurlijke grondstoffen en potjes van gerecycled kunststof. Het omhullende hout van de kleurpotloden van SES Eco zijn vervaardigd uit ongelakt FSC hout.

 

De zon schijnt, en dus naar buiten. Het stoepkrijt, destijds uitgevonden door SES Creatief en nu opnieuw in deze uitvoering wereldleider, bestaat voor 99 % uit natuurlijke grondstoffen. Alle gebruikte kleurstoffen worden gewist met water zodat er geen vervuilende zeep nodig is. Een paar regenbuitjes is genoeg. 

 

 

 

 

 


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
© 2004 - 2009 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Disclaimer - Copyright