HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen   TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten WinkelW'tjes Forum
 

Inzending op Landal prijsvraag


Halloween speurtocht met zelfgemaakte lampionnen


Er zijn verschillende leuke Halloween-activiteiten die leuk zijn voor kinderen. Dit is mijn keuze:

 

Lampion maken

Allereerst ga je een lampion maken met de kinderen en deze voorzien van een lichtje als die klaar is. De lampion maak je als volgt:

  • zorg dat papier, glitters, figuurtjes van spinnen, heksen en pompoenen klaarliggen en zorg voor stiften, kleurpotloden en plakstiften.
  • elk kind kiest een kleur papier en gaat deze naar hartelust beplakken en inkleuren.
  • Als het kind klaar is wordt het papier rondgevouwen en aan één kant dichtgeplakt.
  • er worden bovenin twee gaatjes geprikt en hierdoor een touwtje gespannen.

Nu is de lampion klaar en wordt deze aan het lampje (op batterijen) met steeltje gehangen.

 

Verhaal vertellen ter inleiding van speurtocht

Als de kinderen klaar zijn, wordt er een kort verhaal verteld over een jongen die b.v. Peter heette en die eigenlijk best een beetje bang was met Halloween. Al die heksen, spinnen en griezels, de koude rillingen liepen hem over de rug. Hij deed altijd wel stoer, van: "ik ben niet bang hoor, hoe kom je erbij" maar diep van binnen was hij dit toch wel een beetje. De moeder van Peter wist dit en had ooit tegen hem gezegd, als je bang bent met Halloween dan weet ik daar wel iets op; een toverdrankje". Als je hier van gedronken hebt dan ben je niet meer bang. Er is alleen een maaar..... Peter wist dat hij zelf de spullen moest zoeken die nodig zijn voor het drankje, anders zou het niet werken.Speurtocht

Zo kun je dan met de kinderen een "beleef- en voel" speurtocht houden. De kinderen gaan in groepjes van ongeveer 5 kinderen en een volwassenen op zoek naar de lampionnen.

Om deze te vinden krijgen ze een kaart (stratenkaart) waarop de lampionnen staan en waar ze te vinden zijn. (zorg dat de route niet te lang is en voor de kinderen in een bekend gebied). Bij de lampionnen (die zijn voorzien van lichtjes) kunnen ze datgene vinden wat ze zoeken (b.v. in een uitgeholde pompoen een groot gat maken waar ze dan met hun hand in moeten. Eerst raden wat het is en dan mogen ze het pakken. (zorg dat er in de lampion fruit b.v. een appel of peer te vinden is). Bij een andere lampion kun je een (niet te enge) persoon neer zetten. Dan moeten ze proberen een smaak te raden (b.v. een geprakte banaan of een bakje vla). Als ze alle vijf de spullen hebben gaan ze naar de plaats waar ze gestart zijn. De vijf stukken fruit en vla worden in een blender gedaan en als drankje gegeven.

De kinderen die klaar zijn kunnen nog een kleurplaat kleuren.

Hele leuke en spannende activiteit die niet eng is. Uiteindelijk hebben de kinderen het idee dat ze niet meer bang hoeven te zijn, ze hebben toch een speciaal drankje op. (dat is hun geheimpje)Y. Reinen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright