HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog

Ervaringsverslag

 

Kinder Halloween in Movie Park Germany

 

Op een prachtige herfstdag rijden we in anderhalf uur naar Movie Park Germany om er de Halloween sfeer te proeven. Voor het Halloween Horror Fest heeft het attractiepark maar liefst 400 medewerkers aangenomen om haar bezoekers gegarandeerd schrik aan te jagen. Van 6 oktober tot en met 5 november laat Movie Park Germany drie dagen per week van 18.00 tot 22.00 uur twee honderd vampieren, zombies en andere monsters los op haar gasten. Het Horror Fest is daarom niet geschikt voor kinderen onder de twaalf jaar.

Kinder Halloween
Maar er is ook gedacht aan gezinnen met jonge kinderen, zij kunnen van 12.00 tot 17.00 uur terecht in de monstervrije zone in Nickland, bij Kinder Halloween. Daar zijn we wel benieuwd naar!

 Bekijk de fotoimpressie

 

Lieve heksen en leuke Halloween activiteiten
Al bij de entree zijn de eerste tekenen van Halloween zichtbaar. Griezelige poppen zijn opgesteld boven de ingang, hier en daar hangen ze aan lantaarns. Grote spinnen maken hun web tegen de gebouwen, in de beplanting staan vogelverschrikkers en grafstenen en overal zie je pompoenen en maïsbladeren. In het herfstzonnetje ziet alles er nog best vriendelijk uit... De kinderen kijken hun ogen uit en genieten van een aantal vertrouwde attracties in Nickland.

Om 12 uur stipt wordt het Kinder Halloween geopend. Allervriendelijkste heksen nodigen kinderen uit om appels te happen. Geduldig helpen ze de kinderen met het uitsnijden van pompoenen of het maken van een vogelverschrikker van stro. Wie wil, mag meedoen aan een kleurwedstrijd of zich als griezel laten schminken. Buiten kunnen de 'monstertjes' zich onder toeziend oog uitleven op het springkussen. Uiteraard mag je het Kinderlabyrinth niet missen: een spookhuis waar je rustig met de kleintjes naar binnen kunt. Tot slot doen de kinderen een pompoen puzzeltocht door Nickland, waarmee ze een prijsje kunnen verdienen.

De activiteiten zijn kosteloos, behalve het maken van een Jack-o-lantern. De kinderen beleven zichtbaar plezier aan het uitsnijden van de grote pompoenen, vanzelfsprekend met kindveilige zaagjes. Later op de dag worden alle knutsels door medewerkers met een bolderkar naar de uitgang gereden, waar ze kunnen worden afgehaald.

 

Net als in de (griezel)film…
Kortom: alle handen zijn vrij en er is voldoende tijd om de spectaculaire shows 'X-men Revenge' en 'Crazy Action Stunt Show' te zien, of andere attacties te bezoeken. De kleintjes ontmoeten hun Nickelodeon vriendjes tijdens Character Shows en op New York Plaza is een musical te zien. Voor iedere leeftijd is er wat te beleven. Met het oog op de tijd besluiten we snel nog iets te eten bij een fastfood restaurant. We willen met volle maag nog voordat het Horror Fest begint vertrekken. Helaas, dat redden we niet. Terwijl we aan tafel schuiven, wordt buiten de poort geopend. Griezelige, imponerende wezens lopen, aanvankelijk in optocht, maar later kris kras over straat. Impulsief pak ik de camera en ren naar buiten. De chaos leent zich helaas niet voor leuke plaatjes. Onheilspellende muziek, gekrijs en geluiden van kettingzagen en messen versterken de sfeer. En het moet nog donker worden… Ik ren weer naar binnen en spoor de kinderen aan wat sneller te eten, zodat we weg kunnen. Door het raam zien we griezels passeren die zich steeds grimmiger lijken te gedragen. Ze intimideren de gasten, laten mensen schrikken door onverwachte bewegingen, en wegrennende tieners worden achtervolgd.

 

Dan springt plotseling een orc voor het raam. Hij blijft even staan en laat vals zijn scherpe tanden zien. Dat wordt teveel. De jongste wil naar huis, sofort! Ik pak zijn hand, "kom we gaan!" Ik stel hem eerst gerust en zeg dat we via een paadje langs de toiletten zullen lopen, waar we zo min mogelijk engerds tegenkomen. Hand en hand rennen we samen naar de uitgang. Even voelt het alsof we meespelen in een griezelfilm… "Hier zijn we veilig, mama, hier komen ze niet!" Opgelucht halen we de knutsels op. Het overige gezelschap is ons in trager tempo gevolgd. Met burgers en frietjes in de hand komen ze bij de uitgang aan.

 

Maak dat je weg bent vóór 18.00 uur!
Op weg naar huis roepen de kinderen om beurten dat ze "écht" een hele leuke dag hebben gehad. Kennelijk zijn ze het laatste avontuurtje al vergeten. Thuis steken ze trots een kaarsje aan in de Jack-o-lantern. Al gauw daarna vallen ze moe maar voldaan in slaap. Achteraf gezien was het, ondanks de schrik, toch leuk om iets van het Horror Fest mee te maken. Voor volwassenen zeer zeker een imponerend festijn dat de andrenaline doet stromen. Maar ga je met jonge kinderen, maak dan dat je weg bent, vóór 18.00 uur!!

 

Achteraf blijkt dat kinderen ook na 18.00 uur niet geconfronteerd hoeven te worden met de monsters, zolang ze vanaf die tijd in Nickland blijven en gebruik maken van de speciale 'monstervrije' uitgang!

 

Kinder Halloween in Movie Park Germany
van 6 oktober t/m 5 november
elke donderdag, vrijdag en zaterdag van 12.00 - 17.00 uur
Meer informatie: Movie Park Germany.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2022 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright