HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen   TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten WinkelW'tjes Forum
 

Inzending op Landal prijsvraag

Tomatensoep met Halloween balletjes


Dit is een super makkelijk recept dat je samen met kids kan bereiden. Je kan het ook alleen doen én ze met het resultaat verrassen!
 
Iedereen lust wel een heerlijke tomatensoep met balletjes, met dit grote verschil dat hier de gehaktballetjes dé Halloween-hoofdjes als hoofdrol in dit recept gaat nemen. Dus laat het griezelen al meteen van start gaan met deze lekkere Halloweensoep!
 
Bereidingstijd: 45 min.
 
Benodigdheden voor 3liter
1ei
1 prei
1 selder
2 ajuinen
150gr vetstof/boter
250gr chapelure (= paneermeel)
300gr wortelen
300gr gehakt
100gr spaghetti (klaar in 10 tot max 12min)
500gr verse tomaten of 1 blik gepelde tomaten
1à2 boullionblokjes - peper en zout
dit naar wens: een klein potje room


 
Bereiding
Reinig alle groenten en snijd ze in grove stukjes. zet een pot op het vuur, waar je de boter aan toevoegt. Als deze gesmolten is voor je de ajuin toe, zachtjes omroeren en daarna de prei, selder en wortelen. Alles een klein beetje opstoven en dan water toevoegen tot de groenten goed onder water staan. Ondertussen ontpellen we onze tomaten. Zodra de soep kookt mag je de tomaten toevoegen (of je blik gepelde tomaten), en de bouillionblokjes, alsook peper en zout. Laat de soep een 30min gaar koken.
Als de soep gaar is mag je soep met een mixer fijn maken.
 
Ondertussen bereiden we het gehakt waar je 1 volledig ei en de schapelure toe voegt, dit alles goed mengen tot je een vaste koek hebt. Daar rol je met de handen kleine soepballetjes van en leg je ze naast elkaar op een groot bord of plateau. Als alles klaar is neem je de spaghetti. Deze breek je in stukjes van ongeveer 4cm, naargelang de dikte van je gehaktballetjes dat je hebt gerold. Door elk gehaktballetje steek je van linksonder naar rechtsboven + van rechtsboven naar linksonder één spaghetti-pier er doorheen. Zodat je een kruisje vormt. Uiteraard mag je een andere vorm kiezen, vb. van links naar rechts en dit zowel bovenaan als onderaan. Zolang je maar 4 uiteinden hebt in je gehaktballetje, als het maar griezelig oogt.

Je neemt een kookpan met koud water dat je op kookpunt brengt, zodra het water kookt voeg je heel voorzichtig gehaktballetjes toe. De spaghetti mag uiteraard niet breken. Zodra dit alles gaar is giet je alles zéér voorzichtig in een vergiet, en voeg je dit bij de gemixte tomatensoep.  
Je kan de soep afwerken met een scheutje room indien gewenst.

Door de Halloween-gehaktballetjes met de pasta die uit de balletjes steken is de soep meteen een geslaagde Halloween-party!

SMAKELIJK ETEN GRRRRRRRRRRR......
 
 
Kennis Christel (?, België)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright