HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog Forum

 


Van Dale introduceert woordenboek voor peuters

 

 

Het eerste échte woordenboek voor de allerkleinsten… dat is 'Mijn eerste Van Dale'. Een vrolijk en verantwoord voorleeswoordenboek dat begin mei verschijnt. Van aaien tot zwemmen, van baby tot yoghurt, van cadeau tot waaien, 'Mijn eerste Van Dale' bevat de eerste 1000 woorden die peuters kennen voordat ze naar school gaan. De betekenis van ieder woord wordt uitgelegd in een kleurrijke tekening en een kort, pakkend versje. 'Mijn eerste Van Dale' is een woordenboek voor kinderen vanaf het moment dat ze gaan praten. Daarmee heeft Van Dale niet alleen het laatste, maar nu ook het eerste woord.

Voorleeswoordenboek

'Mijn eerste Van Dale' is een bijzonder boek: een woordenboek om uit voor te lezen. Versjes afmaken, woorden raden, de bijpassende tekeningen bekijken, voorwerpen aanwijzen…het draagt allemaal bij aan de woordenschat en de taalontwikkeling van kinderen.

 

 

 

 
 

'Mijn eerste Van Dale' bevat – in alfabetische volgorde – 1000 woorden. Deze zijn gebaseerd op een wetenschappelijke '1000-woordenlijst' met de eerste 1000 woorden die kinderen actief (moeten) kennen als ze naar school gaan. Van de 1000 woorden staan er 750 als trefwoord in het boek met een tekening en een versje. De andere 250, in woord en beeld erg moeilijk uit te leggen woorden als bah, dichtbij, erg, straks, tegelijk, veel en toen zijn verwerkt in de versjes en de index. Om aansluiting te vinden bij het niveau van peuters en kleuters is de 1000-woordenlijst eveneens gebruikt bij de samenstelling van de versjes. In 'Mijn eerste Van Dale' is ook een trefwoordenlijst op thema opgenomen. Het boek geeft bovendien handige tips en suggesties voor gebruik.

 

 

 
 
'Mijn eerste Van Dale' is samengesteld door Liesbeth Schlichting (kindertaaldeskundige), Betty Sluyzer (kinderboekenschrijfster) en Marja Verburg (woordenboekenmaakster). De tekeningen zijn van de hand van Paula Gerritsen.

 

Mijn eerste Van Dale - Betty Sluyzer, Liesbeth Schlichting & Marja Verburg
Van Dale Lexicografie BV
ISBN 9066480890, prijs € 19,95.
Klik hier om direct te bestellen bij Bol.com

 

Meer boeken met als thema ABC - Het alfabet

 

 

Meer uit de reeks van Van Dale

Mijn eerste Van Dale Voorleeswoordenboek
Mijn eerste Van Dale - luisterwoordenboek

Mijn eerste Van Dale - interactief
Mijn tweede Van Dale Voorleeswoordenboek

Mijn tweede Van Dale - interactief woordenboek
My First English Van Dale - voorleeswoordenboek
My First English Van Dale - Interactief Woordenboek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
   
 
HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog Forum

 

   
© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright