HOME Opvoeding Tips Muziek Ingezonden Liedjes en Lees Lol Forum Links

 

Door Edith Hagenaar

WAHM: Work-At-Home-Mom

Werken met je peuter erbij?
Ja, ze zijn er: moeders die werken terwijl hun peuter(s) rond hun benen krioelen. Ik ben er één van! En misschien ben jij ook wel een WAHM: een work-at-home-mom. Afhankelijk van de werkzaamheden die je hebt is het heel goed mogelijk, alhoewel er ook moeders zijn die het niet lukt.

Kijk, als je schoonheidsspecialiste bent is het natuurlijk niet handig dat je een poepluier moet verschonen (of erger: een jengelend kind naast je) als er net iemand in je stoel ligt, maar de werkzaamheden eromheen (wassen draaien, voorbereiden, administratie, marketing, agendabeheer) kun je wel doen met je peuters erbij. En als je een beroep hebt waarbij je heel weinig met anderen te maken hebt, en dan bij voorkeur nog via email ook (bijvoorbeeld website bouwer), dan is het al veel makkelijker.

Cindy Curtis van Dogs on Tether (een hondenuitlaatservice) uit Sydney, Australië zegt: "Bijna al mijn werk gebeurt met de kinderen erbij. Ik gebruik geen oppas (heb een slechte ervaring met eentje gehad) omdat ik mijn kinderen graag bij me heb. Behalve hun vader is de enige andere persoon die wel eens oppast, hun oom als hij op bezoek komt.

 
 
Mijn kinderen gaan voor bijna al mijn werkzaamheden met me mee - klanten weten het van te voren en de meeste vinden het juist leuk. Eén dag in de week delen we samen folders uit. Ik heb altijd een speciale tas voor ze mee met drinken, snacks, speelgoed, enzovoort. Ik let er altijd op dat ik ze betrek in het spelen met de dieren. Ik geloof dat dit van even grote waarde is voor mijn kinderen als voor de dieren, en dat vinden mijn klanten ook."
 
 

Hoe het lukt? Veel thuiswerkmama's hebben de beslissing genomen om thuis te blijven omdat ze bij hun kinderen wilden zijn. Voor de meeste van hen is het dus belangrijk een manier te vinden om met de kinderen erbij te werken. Er zijn zes voorwaarden die er voor zorgen dat het lukt:

1.

Kinderen komen op de eerste plaats
2. Samenspel - uitstraling is alles
3. Samenspel - storen bestaat niet
4. Weet wanneer je moet stoppen
5. Zift, zeef, schuif, plan
6.

Voorbereiding

Je kunt er meer over lezen op mijn website www.wahm.nl en in mijn boek.

Edith Hagenaar


Edith Hagenaar is de oprichter van de bekende thuiswerkmoeder-site www.wahm.nl en de electronische nieuwsbrief (ezine) Bericht van een Mammie. Zij runt vanuit huis haar eigen bedrijf Palaysia Productions. Daarvoor was zij directeur van een installatiebedrijf - gedeeltelijk vanuit huis. Zij heeft drie jonge kindjes en is inmiddels uitgegroeid tot de expert op het gebied van thuiswerken met kinderen. In haar boek "WAHM! Work At Home Mom, handboek voor succesvol thuiswerken" combineert ze haar expertise als ondernemer, haar zakelijk inzicht en haar ervaringen als thuiswerkmama. Hagenaar schreef ook twee kinderboeken: "Mijn Gouden Boek" en "Mijn Gouden Ik". Recentelijk verscheen van haar hand "Licht Leven, de kern van holisme uitgelegd".


 
 
   
 
HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog Forum

 

   
© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright