HOME Opvoeding Tips Muziek Ingezonden Liedjes en Lees Lol Forum Links

 

 

De eerste dag op de Peuterspeelzaal

Mijn zoon Rens is 2,5 jaar en mag nu naar de peuterspeelzaal. Mijn man en ik worden uitgenodigd om samen met Rens een “proefles” te komen draaien. Zo kunnen we zien hoe Rens het zijn eerste keer op school afgaat. Een beetje huiverig vertrekken we gedrieën naar de school. Rens is namelijk een rustig en zacht kind. Hij laat andere kinderen altijd voorgaan op de glijbaan. En als er een vriendje op bezoek komt dat zijn speelgoedje wil hebben, dan geeft hij het uit zichzelf meteen uit handen. Niet echt een vechtertje dus….

Een voordeel heeft Rens wel. Naast dat hij erg knuffelig is, is hij ook groot. Erg groot. Al ruim één meter met 2,5 jaar! Dat heeft hij (helaas) niet van mij; ik ben slechts 1.63 m.
Maar goed; misschien schrikt zijn lengte de vechtersbaasjes op de peuterspeelzaal wel af!

We zijn op de peuterspeelzaal. Rens rent linea recta naar de glijbaan, luid “joepie joepie” gillend! Hij heeft het reuze naar zijn zin en wij ook. Alles is even netjes en kleurig en er is speelgoed in overvloed. Wel valt ons één kindje op. Een jongetje. Hoewel hij erg klein is, is hij alle kinderen de baas. Hij pakt spullen af; dringt voor op de glijbaan; pikt een fietsje van een meisje af.

Dan krijgt hij Rens in het oog. Hij rent erheen. Rens staat met zijn rug naar hem toe en heeft nog niets in de gaten. De jongen geeft hem een harde duw in zijn rug. Rens is zo groot en wankelt amper. Hij draait zich om. Hij kijkt het jongetje aan en….lacht. Ik zie hem denken”hé, die wil knuffelen”. Met twee armen sluit hij het jongetje in de armen en tilt hem op en roept “knuffel knuffel knuffel”. Het jongetje begrijpt niet goed wat er gebeurt en begint te trillen. Wanneer Rens hem op de grond zet rent hij hard weg. Even later brengt het jongetje een paar auto’s naar Rens en vijf minuten laten zitten ze samen te spelen.

Een uurtje later vertrekken we naar huis. Opgelucht en lachend bespreken we wat er gebeurt is. We zijn erg opgelucht!! Onze Rens; die redt het wel alleen. Op zijn eigen manier!!

V. van Bijsterveld, Mierlo

 

 

 

 

 
 
   
© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright