HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog Forum

 

Speelkring

 

 
 

Een speelkring is een groepje kinderen in de leeftijd van één tot vier jaar dat iedere week een ochtend of middag met elkaar speelt. De peuters spelen met een vast groepje leeftijdgenootjes op afwisselende locaties met (groot)ouders die hen om beurten begeleiden.

Spelen met leeftijdgenootjes is niet altijd vanzelfsprekend. Niet ieder kind gaat naar de peuterspeelzaal of crèche en soms ontbreekt het aan leeftijdgenootjes in de directe omgeving. Een speelkring biedt in deze omstandigheden niet alleen een leuk maar ook goedkoop alternatief.

 
 

 

In een speelkring kan het kind zich bekwamen in sociale vaardigheden. Het leert te spelen, te communiceren en rekening te houden met andere kinderen. Naast het spelen is er ruimte om voor te lezen, samen te zingen en te knutselen.

Iedere week komt de speelgroep op een vast tijdstip bijeen. De (groot)ouders stellen een rooster op en begeleiden de groep om beurten. Bij een groep van zes tot acht kinderen zijn er twee tot drie begeleiders. Dat houdt in dat iedere begeleider ongeveer ééns per maand de groep bij hem of haar thuis ontvangt.

Het kost geen geld maar het vergt wel enige tijd, liefde, geduld en creativiteit. Een investering die zowel (groot)ouder als kind een leuke leerzame tijd en nieuwe vriendschappen op kan leveren.

 
 

 

 

 

 

 
 
   
 
HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog Forum

 

   
© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright