HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog Forum

 


Kinderboekenweek 2005


van 5 t/m 15 oktober 2005

Toverfeeën, sprookjesprinsessen, draken, tovenaars en konijnen uit een hoed: magie is het thema van de Kinderboekenweek 2005.

 

 
 

De Toveracademie – Boeken vol magie

Waar ben je, Kleine Beer? is het prentenboekje van de Kinderboekenweek 2005 van het beroemde prentenboekenduo Martin Waddell en Barbara Firth. In Nederland zijn bijna een half miljoen exemplaren verkocht van deze reeks over Kleine Beer en Grote Beer. Tijdens de kinderboekenweek is het te koop voor € 2,50 bij de boekwinkel. Meer...

De bekroonde auteur Edward van de Vendel schreef het Kinderboekenweekgeschenk 2005: 'Wat rijmt er op puree?'. Het gaat over de tweelingbroers Cal en Gus, die vreselijk genoeg hebben van hun invaljuf op school. Ze organiseren met de hele klas een protestactie en zitten nu stevig in de puree. Hoe lossen ze dat op?
 
 


Op www.kinderboekenweek.nl vind je informatie over de speciale activiteiten bij je in de buurt, de cadeautjes tijdens de Kinderboekenweek en heel veel boeken met het thema magie.

 

 
 

Tijdens de kinderboekenweek 2005 publiceerde Peuter Place het verhaal Rodie, lieveheersbeestje zonder stippen op de site. Dit digitale prentenboek was in samenwerking met L. de Laat en illustrator Peter van Harmelen exclusief voor Peuter Place tot stand gekomen. Het boek is inmiddels verschenen onder de titel 'Jesse zonder stippen!

 
 

TIP: De Voorleesgids

Voor kinderen van 0 tot 6 jaar is er de Voorleesgids, met ongeveer 200 voorleesboeken. Ingedeeld op leeftijd en daarnaast ook nog eens thematisch gerangschikt. De Voorleesgids ligt vanaf medio september bij de boekwinkel en de bibliotheek.

 
 

 

 
 

 

 
 
HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog Forum

 

   
© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright