HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog Forum

 

 

Bereslim.nl

Leuk én leerzaam!

 
 

 

Voor jonge kinderen én ouders

Op Bereslim.nl kunnen peuters en kleuters leuke leerzame spelletjes doen en animatiefilms van prentenboeken bekijken. Tegelijkertijd kun je er als ouder meer zicht krijgen op de leer- en taalontwikkeling van je kind(eren). De eerste versie van de website is in januari 2006 de lucht in gegaan. Je kan er nu al een paar leuke spelletjes spelen en animaties van prentenboeken bekijken. De komende maanden komen er nog veel meer spellen bij!

Bereslim heeft twee onderliggende spelletjessites:

 

 
 


Samenslim
(voor kinderen van 3 tot 5 jaar)

Een site met leuke leerzame computerspelletjes. Een 'speelmaatje', Sim, nodigt de kinderen uit om een probleempje op te lossen uit het dagelijks leven. Ze krijgen hierbij hulp van 'Beer'. In de spelletjes wordt een uitgekiende combinatie van beeld, geluid en aanwijzingen gebruikt. Als ouder zul je merken dat de spellen veel – vooral positieve – reacties bij kinderen oproepen. Momenteel gaat het nog om twee spelletjes, maar dit wordt in de komende maanden flink uitgebreid!

Tips voor ouders
Het spelgedrag wordt tot in detail geregistreerd en geanalyseerd, waardoor de resultaten in de toekomst gebruikt kunnen worden om te bepalen welk vervolgspel het beste aansluit bij het leerniveau van het kind. Bovendien krijgen ouders straks tips om het leergedrag in het dagelijks leven bij het kind te herkennen en – aan de hand van adviezen die je via deze site krijgt – bij te sturen. Dit deel van de site is nu nog volop in ontwikkeling maar is in de nabije toekomst beschikbaar.

Wetenschappelijk onderzoek

De site is een initiatief van Stichting Edict, een onafhankelijke en ideële stichting die de inzet van computers in het onderwijs wil bevorderen.

Wetenschappers in de pedagogiek en ontwikkelingspsychologie begeleiden het project. De spelletjes en andere toepassingen op Bereslim.nl zijn jaren onderzocht en getest. Via de site verzamelt men gegevens over het spelgedrag van jonge kinderen die worden gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek. Er wordt bekeken in hoeverre computerspelletjes effectief zijn voor de ontwikkeling van peuters en kleuters.
 
 

 

Levende Boeken (voor kinderen van 2 tot 7 jaar)

Kinderen kunnen hier kijken en luisteren naar animatiefilms van bekende prentenboeken. Deze filmpjes worden tijdelijk uitgezonden in de serie 'Mijn mooiste prentenboek' van KRO's kindertijd. Binnenkort worden de films uitgebreid met spelletjes over wat er te zien en te horen is. Op dit moment zijn er vijf verschillende 'levende' prentenboeken beschikbaar, maar het is de bedoeling dat het er de komende tijd meer worden.

Taalontwikkeling
Het doel van deze website is onderzoek naar en de stimulering van de taalontwikkeling bij de allerkleinsten. Door het bekijken van de filmpjes en straks ook de spelletjes te spelen, doen de kinderen mee aan het onderzoek. Via de spelresultaten verkrijgt men een beeld van het effect van bewegende prentenboeken op de taalontwikkeling. Mogelijk kunnen kinderen met een taalachterstand hierbij gebaat zijn.

 

 
 
 

www.bereslim.nl

 

 

 

 
HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog Forum

 

   
© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright