Bang Mannetje - Mies van Hout & Mathilde Stein
HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog Forum

 

Bang Mannetje

Bekroond met de Kinderboekwinkelprijs 2006

 

 
 

 
 

 

 

Bang Mannetje is bang voor van alles: voor mensen die voordringen bij de bakker (tegen wie hij niets durft te zeggen), voor de straat opgaan in zijn bloemetjesbroek (ze zullen hem wel uitlachen) en voor rare geluiden in de nacht (er ligt vast een spook onder zijn bed). Hij maakt een afspraak met de toverboom die bange mannetjes van hun angsten afhelpt. De boom waarschuwt hem wel voor de woeste wezens die hij op zijn weg zal tegenkomen – maar daarvoor hoeft hij niet bang te zijn, ze zijn namelijk niet gevaarlijk.

Dankzij de waarschuwing trotseert Bang Mannetje draken, reusachtige spinnen en enge heksen. Eenmaal aangekomen bij de toverboom wordt hij meteen gepromoveerd van een Bang Mannetje tot een Best Wel Dapper Mannetje. Tevreden gaat hij naar huis. Hij trekt zijn bloemetjesbroek aan, gaat naar de bakker en bestelt twee taartjes: één voor zichzelf en één voor het spook onder zijn bed.

Bang Mannetje is het prentenboekendebuut van zowel Mathilde Stein als Mies van Hout. In november 2006 verscheen hun tweede prachtig prentenboek: Van mij! en De kindereter.

Kinderboekwinkelprijs 2006
Bang Mannetje is door de Samenwerkende Kinderboekwinkels gekozen tot winnaar van de Kinderboekwinkelprijs 2006: vanwege de inhoud die kleuters een hart onder de riem steekt en vanwege de prachtige eenheid van tekst en illustraties. "Veel kinderen (en ook volwassenen) kunnen zich in Bang Mannetje verplaatsen omdat hij geplaagd wordt door huis-tuin-en-keukenangsten."


Bang Mannetje - Mies van Hout & Mathilde Stein
Uitgeverij Lemniscaat
ISBN 9056377159, prijs € 12,95.
Direct bestellen bij Bol.com

 

Meer van Mies van Hout

Bang mannetje
Dag beestjes
De dwergjes van Tuil
De kindereter
Schatje en Scheetje
Van mij!

  
 

Conny Bais.

 

 
  Zie ook:

 
  Prentenboeken in de kijker - december 2006  
  Nieuwe najaarsuitgaven 2006  
  Boeken over Kerstmis en Winter  
  Boekentips over Zwarte Piet en Sinterklaas  
     
     
     
 

 

 
 
HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog Forum

 

   
© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright