HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog

 

 

 


Bodo mijn beste vriend


Bodo en zijn vriendjes maken zich grote zorgen. Er zijn namelijk mensen bezig een weg dwars door het oerwoud aan te leggen. Als Bodo poolshoogte gaat nemen, ontmoet hij Titus, een neusaapje, dat door het werk aan de weg gescheiden is van zijn ouders. Bodo vraagt de oerwoudheks Waka-Waka om hulp. In haar Magische Poel ziet ze dat er een groot vuur zal zijn. Dan komt er een grote vulkaanuitbarsting, die het een en ander recht zet in het oerwoud.

Hans de Beer & Serena Romanelli
Uitgeverij Gottmer
ISBN 9789051160178, prijs € 13,95.
Direct bestellen bij Bol.com

 

Recensie
Een aandoenlijk verhaal over een kleine oerang oetan die samen met het kleine neusaapje Titus op zoek gaat naar zijn ouders. Doordat mensen een deel van het oerwoud hebben afgebakend met een hek en electriciteit kan Titus niet meer terug naar zijn papa en mama. Met behulp van de oerwoudheks en dankzij een vulkaanuitbarsting wordt Titus weer met zijn ouders herenigd.

Educatieve element
De aapjes - en daardoor ook de lezer - leren tijdens het avontuur wat van elkaars leefgewoonten. Door het verhaal heen komt duidelijk, in de tekst en illustraties, naar voren hoe de mensen het oerwoud stukje bij beetje omkappen, afbranden en vernielen. Het besef hoe mensen de leefomgeving van dieren in gevaar brengen wordt kinderen op een luchtige niet al te dramatische wijze bijgebracht.

Voor kinderen vanaf ca. 5 jaar en ouder, als voorleesboek of om zelf te lezen.

Conny Bais

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright