HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog

 

 


 

Welkom Mo en Pien!

Mo is een peuter met een licht getinte huidskleur en Pien is een roodharig meisje van ongeveer 2,5 jaar. Nadat Mo en Pien ’s morgensvroeg van papa en mama afscheid genomen hebben, gaan ze samen met de juf en de andere kinderen spelen, eten en liedjes zingen. Wanneer Mo en Pien weer door hun papa en mama opgehaald worden vragen ze "Mogen we morgen weer?".

Leuke voorbereiding
Kinderen die voor de eerste keer naar een kinderdagverblijf, peuterspeelzaal of groep 1 gaan, vinden dit best spannend. Dit boekje is een uitstekende en leuke voorbereiding op het dagritme en de diverse activiteiten, te gebruiken door zowel voor ouders als leidsters!

Men kan naar wens ook een leuk voorleespakket samenstellen met 2 knuffeltjes en een CD met een digitale versie van het boek en een Mo en Pien-lied. De knuffeltjes cq. vingerpoppetjes van Mo en Pien bieden de kleintjes wat troost en houvast tijdens hun eerste oefendagen. Ze kunnen ook dienen voor wat extra interactiviteit tijdens het voorlezen.

De zgn. ‘koppoters’ tekenstijl van Judith Koppens (tevens illustrator van Kleine Beer en Big) spreekt peuters erg aan. (en sommige volwassenen zoals ondergetekende)

Twan Vermunt & Judith Koppens
Uitgeverij TeachTools
ISBN 9789081083928, prijs € 6,95.
Knuffeltjes € 1,95 per stuk, CD met digitale versie € 9,95.
Meer informatie of bestellen bij www.teachtools.nl

 

Conny Bais

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright