HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog
 

Conny Bais

 

Een prins voor Perlefien

Een prins voor PerlefienPrinses Perlefien moet een aardige, rijke prins zoeken om mee te trouwen. Als ze een vallende ster ziet, doet ze een wens. Zo ontmoet ze Prins Carnaval. Een echte prins is hij niet. Toch wordt Perlefien tot over haar oren verliefd op hem en wil met hem trouwen. Maar daar is de hofnar het helemaal niet mee eens.

 

 

 

 

Bespreking:
Perlefien houdt niet van koninklijke maniertjes en stijve prinsessenjurken. Ze draagt veel liever een broek en heeft veel moeite met stilzitten. De koning en koningin vinden dat Perlefien oud genoeg is om te trouwen. Maar Perlefien wil dat helemaal niet, ze vindt prinsen oersaai! Wanneer ze een vallende ster ziet, wenst ze zich een prins die danst, lacht en altijd vrolijk is. En wie kan die wens beter vervullen dan prins Carnaval?! De hofnar vindt dat hij net zo grappig is en daarom komt er een 'dansduel'. Prins Carnaval wint maar zodra Perlefien hem kust, verandert hij in een doodgewone jongen. Tja, Carnaval duurt maar drie dagen en drie nachten, en prins Carnaval ben je maar eens in je leven. Gelukkig mag de bruiloft toch doorgaan. De verloving wordt gevierd met een groot gemaskerd bal. Perlefien gaat gekleed als een écht prinsesje...

Een modern uitgevoerd en humoristisch sprookje met een knipoog naar het Carnaval. Ludieke illustraties met expressieve karakters en sfeervolle kleuren. Er zit veel beweging in de prenten, net zoals bij prinses Perlefien.

Geschikt voor kinderen vanaf ca. 4 jaar. Een aanrader voor het thema Carnaval.

 

Een prins voor Perlefien - Linda Schacht
Uitgeverij De Eenhoorn
ISBN 9058380203, prijs € 12,95.
Direct bestellen bij Bol.com


TIP:
Zing na het voorlezen van dit boek het carnavalsliedje hieronder met je kleuter!

 

Kleuterliedje:

"CARNAVAL"
(melodie van "Kortjakje")
Muziek afspelen

Carnaval is om te zingen
Om te dansen en te springen
Gekke kleren, malle hoedjes
en wat schmink op onze snoetjes
Ja, dat is nu carnaval
Dan doen alle mensen mal

 

 

 

  

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright