HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog
 

 

Wendy's Wens

Wendy’s wens – een schaap in de wolken (vanaf 3 jaar)

Wendy heeft een droom. Zoals alle schapen is Wendy Wollebol dol op gras eten en slapen. Maar haar hartenwens heeft ze nog nooit aan iemand verteld. Op een dag bevrijdt het lieve schaapje een fee uit een doornstruik. De fee laat haar wens ‘s nachts in vervulling gaan. Wendy kan vliegen! Al gauw krijgt ze de slag te pakken en ze vliegt over land en zee, naar de maan en de sterren. Op de terugweg redt Wendy haar slapende vriendjes net op het nippertje van een boze wolf. De volgende morgen vertellen de schapen elkaar dat ze een hele gekke droom gehad hebben..

Een fris en vrolijk prentenboek met ludieke illustraties in heldere kleuren en een speelse tekstopmaak. Een boek dat uitnodigt tot interactiviteit en veel humor bevat, vooral door de wijze waarop tekst en afbeeldingen zijn gecombineerd. Samen kijken, lezen en lachen! (zie bespreking hieronder)

Wendy’s Wens – Ruth Louise Symes en David Sim
Uitgeverij Allasso, Mercis Publishing.
ISBN 9056474871, prijs: € 13,00 nu € 3,90.

Direct bestellen bij bol.com

 

Recensie

Durf te dromen?
Eindeloos gras eten en slapen. Zo leven alle schapen. Wendy durft dan ook in eerste instantie haar geheime droom niet eens uit te spreken. Zoiets ongewoons kun je toch niet wensen, stel je voor dat de rest van de kudde het hoort. De fee dringt gelukkig verder aan. Fluisterend geeft Wendy haar geheim prijs, maar de fee vraagt haar de wens hardop uit te spreken. Zo krijgt Wendy uiteindelijk vleugels en ze wordt ook nog een heldin!

Samen lachen (voorleestip)
De humor begint al op de eerste twee pagina’s waarop het schaapje wordt voorgesteld: ‘..Wendy is dol op…’ Zestien illustraties volgen. Bij alle plaatjes is de tekst ‘gras eten’ vermeld, met uitzondering van het elfde. Daar slaapt Wendy. Wanneer je ieder plaatje aanwijst en de tekst erbij voorleest, wordt de sleur overduidelijk en geestig bovendien. Let maar eens op de reactie wanneer je dit doet. Onverwacht komt het verrassende 'slapen' dan tussendoor. Het enige stukje afwisseling in Wendy’s schaapachtige bestaan!

Wanneer je het boek nog eens voorleest zul je zien dat je kunt volstaan met het aanwijzen van de plaatjes. Lacherig, steeds sneller en met gekke stemmetjes, (alsof ze de sleur willen doorbreken?) sommen de kleintjes op wat Wendy graag doet. Let op wat er gebeurt bij ‘slapen’: slaan ze het in hun haast over, of merken ze het op? De pagina waarop Wendy haar vliegkunsten laat zien, leent zich ook voor een leuk spelletje.

Conny Bais

 

 

 

 

 

 

 

 


 
© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright