HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten WinkelW'tjes Kids DVD

 

alle vissen vonden olifantNet mensenOp een heel normale dag, ergens midden op zee, drijft Olifant. Alle zeedieren zijn verbaasd en vragen zich af waar Olifant vandaan komt, en zelfs of hij eigenlijk wel bestaat. Als na enkele dagen blijkt dat Olifant niet van plan is om verder te drijven, nemen ze hem maar voor lief en bekommeren ze zich weer om hun eigen leven.

Saartje de zeeslang zoekt iemand die haar kan vertellen of ze wel in zee thuis hoort. Karel de kikker haat het in zee, totdat hij verzeild raakt in een wedstrijdje verspringen met een stel vrolijke slijkspringers.

En dan is er nog die vervelende vliegende vis, die alleen maar kan opscheppen over hoe goed hij kan vliegen en steeds moppert hoe traag alle andere dieren zijn. En al die tijd dobbert Olifant aan de oppervlakte, zuchtend, de rimpels in zijn voorhoofd bij iedere deining van het water steeds een beetje dieper.

 

Henk van Straten & Martijn van der Linden
Uitgeverij Moon
ISBN 9789048804344, prijs: € 13,95.
Direct bestellen bij
Bol.com of Bruna.


Recensie

Alle vissen vonden olifant bevat een reeks korte, bijzonder geestige verhalen over zeedieren- en vissen, maar ook over dieren die eigenlijk niet in de zee thuishoren. Tijdens het voorlezen aan jonge kinderen (ca. 6 jaar) vraagt het taalgebruik hier en daar mogelijk om enige improvisatie. Desondanks een kostelijk voorleesboek voor jong en oud! Kinderen vanaf 8 jaar kunnen het boek prima zelf lezen. Wat ons betreft een aanrader voor in de kinderboekenkast!

Met prachtige illustraties van Martijn van der Linden.

Thema: zee, vissen, dieren.

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2018 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright