HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen Clips TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten WinkelW'tjes

 

Anton en het kerstcadeau

 

Piraat! Wat doe je als je ziet dat de Kerstman een pakje verliest? Dan breng je hem dat achterna, toch? Dat geldt in ieder geval voor onze Anton, ook al moet hij daarvoor bergen beklimmen, door donkere wouden trekken en een snelstromende rivier oversteken. Zelfs een grote beer houdt hem niet tegen. Zo is Anton nu eenmaal.

O. Könnecke
Uitgeverij Gotmer
ISBN 9789081424011 , prijs € 13,50.
Direct bestellen bij Bol.com

 


Recensie

Een spannend én grappig verhaal met bijzonder sfeervolle illustraties waarin de koude donkere dagen voor kerst haast voelbaar zijn.

Wanneer Anton het pakje uit de lucht ziet vallen, maakt hij het zijn persoonlijke missie om het pakje naar de eigenaar terug te brengen. Onderweg doorstaat hij allerlei ontberingen, waarbij hij soms hulp van anderen krijgt. Eindelijk wordt hij warm: hij ziet de slee nog net in het bos, waar nog veel meer pakjes liggen, onder elke boom wel één! Wanneer hij tenslotte het pakje terug kan geven, vraagt de Kerstman hem of hij wel heeft gezien wiens naam er op het pakje staat. Op de laatste oranje pagina, zien we Anton heerlijk warm in zijn bedje liggen. Anton zegt dat hij precies heeft gekregen wat hij wilde, maar we zien alleen de lege doos. Wat zou het zijn, denk je? Misschien wel een spannend avontuur waarin Anton de grote held is.....?

Met een knipoog naar ouders met fantasierijke kinderen vanaf vier jaar.

Van de maker van het prentenboek van het jaar 2009: Anton kan toveren.

 

Meer van O. Könnecke

Anton en het kerstcadeau

Anton kan toveren

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright